Slovenija, raj na zemlji?
Ko sem pral temo od Saša, sem si rekel, kaj se sploh pritožujemo, samo poglejmo okoli sebe koliko lepega, kam vse lahko gremo “na hitro” povsod je lepo.
čeprav Ljubljana, pa vseeno lepša kot kakšen New york, ko se pelješ tri ure,da prideš do prvega gozda.
Razmislite – sporočilo od Sašota in pol ure ali manj, ven iz Ljubljane, pa imate vse.
primož
Res je, Primož!
Že dolgo sem mnenja, da živimo v pravem malem raju na zemlji.
Toliko različnih pokrajin, navad, govoric, na tako malem prostoru.
Tudi Ljubljana, dasiravno se ne bi tja preselil, se mi zdi očarljiva. Štiri lepa, nora leta sem pustil v njej in vedno sem vesel, ko se vanjo vračam.
Hvala vsem, ki mi odgovarjate na mojo temo, krasen dan smo naredili, mar ne?
Še posebej pa tebi, Primož, ker nam to omogočaš.
Se strinjam.
Ko sem bila še najstnica, sem si najbolj na svetu želela ven iz Slovenije.
Pa sem nekaj let zatem šla na sever za eno leto. Ne rečem, zelo lepo je tam gori.
Ko pa sem se vrnila domov, v rodno Slovenijo, v Ljubljano, pa sem sklenila, da bom kar tukaj ostala. Najlepše je tukaj, kjer imaš spomine na otroštvo, na najstniška leta, na prvo ljubezen… Kjer imaš svojo družino, prijatelje in svoje korenine.
Slovenija je res ena prekrasna dežela, pa naj še kdo reče drugače.
Nobenega dvoma ni, da nam je bog dal najlepši košček sveta. Vsa je lepa, ta naša Slovenija, a mene vedno znova gane, ko se vračam domov, na Gorenjsko.Najprej se prikažejo obrisi Kamniških alp, a to je šele uvertura. V radovljiški kotlini te venci prelepih gora obdajo z vseh strani.Z gozdovi porasle Karavanke se s svojimi vrhovi plaho dvigajo proti nebu, bele cerkvice kot golobice gnezdijo na pobočjih. Diši po senu in zemlji. Razigrani potočki se igrivo spuščajo k Savi.Dolinka je sinje modra, Bohinjka smaradno zelena…In, ko oko doseže vrhove Julijcev, mi v duši zaigra Siva pot.
Kakšna sreča – tu je moj dom!! Od lepote v vseh letnih časih človeku kar jemlje dah…
Ni kaj Slovenija je raj na zemlji. Angleži imajo nore krave, nemci naciste, američani BUsha, afričani AIDS, japonci gospod. recesijo, v Siriji ni vode, Izraelci samomorilce z bombami, Afganistanci & co. alahove odposlance, v Avtraliji se jim sesuva ekosistem, rusi + kitajci hudo onesnaženje okolja, romuni nimajo denarja, v Makedoniji državljansko vojno, v Italiji mafijo, v juž. ameriki revščino, v sred. ameriki cartele….v Sloveniji pa namerava slo. vojska kupiti novi gliser in pred parimi dnevi je nagec po ljubljani delal prometni kaos…..
siva pot vodi meee kamor hoče srce….na slovensko kjer gore so siva pot vodi me