Slovenci v Švici
Pozdravljeni
Vidim, da ste tukaj tisti ki ste še v Sloveniji in iščete delo v Švici in tisti ki ste že gor..
No tudi sam si iščem delo v Švici prosim da se mi javi kdo, ki ima že urejeno življenje gor in deli izkušnjo z nami. Vemo da je trd kruh v tujini pa vendar za delo si pošteno plačan.
Piše mi lahko na [email protected]
Lp. Robert
Sem primorčk ki bi rad delal v Švici. Če je varijanta v stavbnem pohištvu – ALU ALI PVC. Tudi montaža. 23 let izkušenj, ful volje do dela in zaslužka.
moj gsm 070 754 610
[email protected]
mejte se Borut
Pozdravljeni,
sva par iz Slovenije, visoko izobražena (dr. znanosti in magister znanosti) in z bogatimi izkušnjami iz gospodarstva v Sloveniji in Ameriki. Zaradi trenutne situacije iščeva delo v Švici. Pripravljena sva poprijeti za marsikatero priložnost, da lahko zaživiva normalno zivljenje in to omogočiva tudi najinemu sinu.
Govoriva tekoče angleški, nemški in italijanski jezik. Imava 30 let in sva poštena, delavna in zelo sposobna.
Zato bi bila vesele vsake pomoči, informacije ali priporočila o prostem delovnem mestu.
Email: [email protected]
Hvala in srečno vsem.
Lep pozdrav
Andrej
Živjo! Vidim, da se že dolgo časa ni nihče javil na tem forumu, tako, da ne vem, ali je ta forum sploh še aktualen. Upam vseeno, da me bo kdo opazil, ter mi odgovoril:) Kot marsikdo v naši ljubi deželici Sloveniji, sem tudi jaz pristala v veliki življenjski stiski. Več kot tri leta sem že brezposelna in med tem časom sem se na vse možne načine trudila, da bi uspela najti kakšno delovno mesto, a žal je vse zaman. Prosim, pošiljam prošnje na razna delovna mesta, kar koli, samo da bi imela vsaj minimalen dohodek, ki bi mi omogočil preživetje, pa nič. Tako da sem spoznala, da v moji rodni deželi Sloveniji ni prostora zame pod soncem, čeprav sem se trudila v življenju, da sem dokončala univerzitetno izobrazbo 7.stopnje, govorim tri tuje jezike (nemško, italijansko, angleško, ter seveda tudi hrvaško, kar naj bi se tako ali tako smatralo za samorazumljivo), vmes pa sem tudi preko gospodarske zbornica opravila 90 urno osvežitev znanja, ki sem ga pridobila na univerzi. Staršev nimam, moj fant se je žal smrtno ponesrečil v prometni nesreči, tako da sem odvsna sama od sebe. če je kje kakšen bog, ne vem ali mi bo uspelo preživeti še v tem norem svetu, a vseeno se borim naprej. Zato prosim tistega, ki bere to moje sporočilo, da mi nakloni mogoče vsaj droben nasvet ali pomoč, kam se bi lahko obrnila ker resnično potrebujem zaposlitev. Zaposlena sem bila tudi že v farmacevtskem podjetju v Ljubljani- 2 leti, tako, da bi z veseljem delala tudi v kakšnem farmacevtskem podjetju v Švici, v proizvodnji. Glede na to, da se je tu javilo nekaj ljudi, ki živite v Švici, bi prosila za nasvet, kam mislite, da bi lahko poslala svojo prošnjo. Zelo bom vesela vsakega vašega sporočila, če se mi bo kdo javil na moj mail: [email protected]. Lep dan!
Tuji jeziki so dobrodošli samo v podjetju, ki dela s tujino v teh jezikih oz. če greš v tujino po službo. Pri izobrazbi si se spretno izognila NAZIVU (faksu). Sama 7.stopnja ne pomeni nič, kvečjemu je lahko še ovira pri zaposlitvi!
Sedaj ko je bolonjska reforma, izkoristi priliko in si OSVEŽI/DOPOLNI diplomo/magister Z ZAPOSLJIVO IZOBRAZBO. Naj bo UNI-LJ, MF, FMF, morda PF če si predana, pa morda sem pa tja kakšna tehnična še, če si nadarjena, ostalo pa je poden in generira samo bodoče brezposelne, ki bodo imeli še manj možnosti za zaposlitev kot tisti s poklicno in srednjo. Žal je tako, izobraževalni balonček je počil in podjetja gledajo, da dobijo minimalno zaposlenega/dragega delavca za določeno delovno mesto in dejstvo je, da več kot srednjo šolo redko rabiš, državne firme si še lahko to zdilajo, zasebne pa redko. Zasebne rabijo inžinirje al pa prodajalce, več al manj. Za v zdravstvu rabiš take, ki bodo brisali riti (srednja zdr.), nekaj tehnikov oz inžinirjev (še to je preveč, bi bla dost višja radiološka ne visoka, kaj šele mag in phd) in pa zdravnike. Ostali so samo forserji, ki bi radi izsilili višjo plačo z izobraževanjem, k se še bolj oddaljuje od njihovega poklica. dipl/mag so overqualified za večino, saj ne bodo znali oz hoteli delati “nižjih” del, za šefe jih je pa preveč.
Tko da, nared zaposljivo izobrazbo, če si bla sposobna ta staro7stopnjo skup stovčt, požri ponos pa REPEAT a tokrat z zaposljivim faksom, potem boš zaželjena world-wide, dober kader se rabi po celem svetu, tisto kar pa maš narejeno pa imej za dušo oz za na stran, sedaj pa delaj na DAY JOB 🙂 Sam sem bil na istem, sem moral ŠE ENKRAT na faks, ker je bil prvi družbosloven sem moral v ponzi starosti spet z 19letnimi bruci sedeti v klopeh, ajebiga, sem se pretovkel s vztrajnostjo in dolgoročnim pogledom. upam, da ti kaj dobro dene…
[code]
[/code]
Zdravo tudi mene zanima Svica sem.star 27 let imam 8 let iskusenj v slikopleskarskih delih ter knaufarskih delih ce kdo ve kaj povedati naj mi pise na mail [email protected] hvala usaka informacija je dobrodosla
živjo
Tudi jaz imam nekaj vprašan na katere bi bila res vesela, da bi mi nekdo odgovoril saj se mi gre kvečjemu za življenjsko odločitvijo.
Sem dijakinja srednje šole za gostinstvo in turizem, čeprav to ni bila moja sanjska šola…no ugl. in že več kot 5 let razmišljam samo o fotografskem tehniku…ja in zdaj se boste najbrž spraševali zakaj nisem šla na fotografsko šolo…ja ni mi ratalo pridti na to šolo ker je zelo majhna omejitev…sem
človek, ki bi se v življenju kaj naučila in z fantom že nekaj časa razmišljava o ŠVICI.
Zanima me ali je večja ali majhna verjetnost, da bi se zaposlila kot FOTOGRAFSKI TEHNIK in če bi lahko odpla svoj s.p.