Slovenci v Münchenu
Lp, navedla si, da delaš kot Pflege ??? to je v prevodu nega, tako, da ne razumem kaj misliš s tem , za opravljanje poklica medicinske sestre je potrebno pridobiti dovoljenje za opravljanje dela medicinske sestre od države – kar je zadnjem času lažji postopek , saj zahtevajo samo B2 oz. C1 znanje nemščine – pozanimaj se na Regierung von Oberbayern mislim, da je na Maximillian strasse v Münchenu oziroma bi te s tem postopkom morala seznaniti firma, kjer delaš, saj brez priznane diplome ne smeš izvajati določenih procesov v negi, ali pa jim to ni v interesu, ker te na tej podlagi veliko manj plačajo.
Malo pogoglaj in pokliči za informacije, ker žal točnega postopka ne poznam več, pred 20 leti smo polagali cele diplome za pridobivanje dovoljenja zdaj pa je EU dosto sprostila pogoje.
Lep pozdrav!
Pozdravljeni,
ali je med Slovenci v München-u nekdo, ki morda poucuje slovenscino?
Veselim se odgovorov!
lp
samo C1? C1 je že kar zahteven, tolikšno znanje ima nekdo, ki se leta in leta uči tujega jezika ali pa že zelo dolgo živi v okolju s tem tujim jezikom in mu je to drugi jezik… C2 je pa isto, kot da ti je tuji jezik materni jezik… Ne kvasite neumnosti.
Pozdravljeni,
Kako ste? Imam prošnjo za vse, ki živite v Munchnu. Sem Nesa in se selim v Munchen konec meseca oz. čez dva tedna. Za začetek bom pri sestrični dokler si ne bom službe najdla. Končala sem ekonomsko šolo vendar delam še visoko šolo za poslovnega sekretarja. Šolo bom delala prek spleta saj želim v Nemčiji tudi delat. Stara sem 22 let in jeziki mi kar grejo in zato mislim, da tudi z učenjem nemščine ne bom imela problemov. Znam albanščino, slovenščino, angleščino, hrvaščino…
Prosila bi Vas, če kdo kaj ve za kakšna dela ali pa za stanovanje naj mi prosim piše na:
[email protected]
V naprej se vam zahvaljujem za odgovor.
Pozdravljeni. Sva dve študentki, ki konec septembra prihajava v Minhen. Imava grozno težavo z iskanjem stanovanjaza najem. 3krat so naju hoteli že okoli prinest, stanovanja so zasedena…Skratka če morda kdo ve za kako stanovanje, naj mi sporoči. Res sva že obupani. Hvala!
Pozdravljeni.
V ponedeljek zacnemo z novo sluzbo v Munchen-u in sedaj iscemo stanovanje za delavce.
Informacije lepo prosim cim prej, zelo,zelo,zelo zahvalna v naprej 🙂
Lep pozdravcek iz Maribora 🙂
allo..
tudi jaz sem komaj 3 mesece v münchenu in sem dobila redno sluzbo in sedaj je pac nekaj prslo vmes in moram se odseliti od partnerja in ja tudi jaz si zelim druzenja z slovenci pa nevem ne kod ne kam,,,prosila bi pa tudi ,ce bi mi kdo pomagal za nekaj casa da si najdem stanovanje in me sedaj sprejel k sebi in mu placam polovico stroskov..lepo prosim,,hvala
dijana
Pozdravljeni forumci!
Sem 20 let star fant, z dokončano šolo za gradbenega tehnika. Moje dekle je prav tako stara 20 let in ima dokončano šolo za srednjo medicinsko sestro. Zanima naju glede na vaše izkušnje, kako se je najbolje in najbolj ˝varno˝ odpraviti v Nemčijo – München? Kako že pred prihodom najti službo in stanovanje? Zelo bi bil vesel kakšnih odgovorov ter pomoči, kajti v naši Sloveniji je vsak dan slabše …
Hvala lepa
Damir
In še moj mail: [email protected]
Zdravo!
Tudi mi2 s fantom načrtujema čim prej zapustiti Slovenijo in se preseliti v München! Če ve kdo za kakšnjo službo ali stanovanje so ideje dobrodošle. Jaz govorim tekoče nemško, fant pa se nemško še uči! Za kakršno koli pomoč bi bila vesela!
Hvala in lp iz deževnega Maribora
Hallo vsi slovenci v Munchenu.Tudi jaz sem tu od poletja ,nekaj smo delali pa ni cisto vse po pricakovanjih.trenutno se ukvarjam z iskanjem sluzbe karkoli saj ne mores kar zbirat .za vsako informacijo bom zelo hvalezen,lahko pa se dobimo tudi nakavi ali pivu. pa se moj email katerega gledam dnevno [email protected] LP Rudi
Zdravo!
Januarja se za 4 mesece selim v München na študijsko prakso. Natančneje grem v Freising. Če kdo pozna kakšno sobo za spanje se priporočam 🙂
lep pozdrav tud jaz sem v munchenu ce je kdo kdaj za kaksen drink se naj javi lep pozdrav Peter
Pozdravljen Peter in ostali!
Tudi jaz sem do nadaljnega v Münchenu, najbolj od vsega pogrešam prijatelje, hkrati pa je to odlična priložnost za nova prijateljstva.
Prosim za kontakt na mejl [email protected]. Potem si pa že izmenjamo telefonske. Do objavljanja telefonske številke na forumu sem malo skeptičen.
Hvala in nasvidenje!
Peter
[email protected]
Imam eno vprašanje in prošnjo za pomoč.Ker sem v penziji in bi še lahko delala nekaj let sem dala prošnjo v Munchen za pflege. Ker imam več izobrazbe so mi rekli da lahko takoj dobim delo vendar si moram sama poiskati stanovanje .Sedaj se pa ne znajdem .Mogoče bi še katera šla z menoj pa bi to skupaj poiskale in si delile stroške. Moj mail je [email protected]
Pozdravljeni,
v naslednjem tednu se bom mudil v Munchnu. Ker se zanimam za delo in morebitno selitev z družino v Munchen, me zanima ce ima kdo cas, da bi se dobili na kavi, saj imam kar nekaj vprašanj glede dela in življenja v Munchnu.
Ker sem po izobrazbi dipl. ing. gozdarstva me zanima predvsem zaposlovanje s podrocje naravoslovja in gozdarstva.
Hvala in lp. Matija
so bolj platane, že 7 km izven centra pa so lepo gojeni gozdovi. Še posebno pri Fasanengartnu.
Pozdravljeni,
tudi jaz grem delat v Munchen. delo in stanovamje me že čakata. Začasno stanovanje pri slovencih. Super.
Zanima pa me kakšne so cene hrane? Nekje sem zasledila da so približno enake kot v Sloveniji. A to drži?
pozdravljeni,smo podjetje iz Slovenije in iščemo slovenko/-ca ali podjetje iz Nemčije za pridobivanje projektov. Delujemo samo v državah EU, vendar je pridobivanje poslov iz Slovenije dosti težje, kot pa če to dela agent. Naša dejavnost je industrijska montaža in pa montaža hotelskega in ladijskega pohištva. Ker vemo, kakšen nivo cen dosegamo na nemškem trgu kot slovenska firma, se da kot agent zelo lepo zaslužiti.
Če se kdo vidi v tem, me naj kontaktira na mail [email protected].
Od nedelje do srede sem na bavarskem, pa če ima kdo kakšno idejo, se lahko srečava.
LP
Lep pozdrav!
Mene pa zanima če kdo ve kaj lahko delam kot zdravstveni tehnik v Nemčiji?Če lahko delam kot medicinska sestra ali samo kot negovalec?
V bistvu katero izobrazbo mi priznajo,hvala za vaše odgovore?
Zdravo…. Tudi mi2 s fantom se seliva v Munchen in bi bila vesela vseh informacij…ce je kdo za kaviico [email protected]. lp
Forum je zaprt za komentiranje.