Najdi forum

Slovenci v Lyonu?

Lovro si dokazal da si pokvarjena roba, sedaj se lahko odstranis in nam naredis veliko uslugo,cigo. Ti pa tvoji mesarji.

Ljudem,
T Lovro iz KAMIJONA je eni in isti hlod kot Britishman. Ljudje, ne nasedajte vsem tem bolnikom. Admin pa ocitno tudi ne opravlja svojega dela in ne brise nesnage za temi psihopati.

jas pa mislim da je vec psohopatov med vami

ki nimate nicessar drugega delati kot govoricit

z vasim strupenim jezikom .

pa lovro ima prav da vam jezik zaveze

ker zares niste vredni drugega

kaj je pa ta smrkavec tone ki se izbudi

obrisi si svoj nos pa se ti vrni na tvoj kup dreka od kje ti prihajas

da bi mi taki mulci svetovanja dajali to pa zares prevec

ti si sigurno sin ene slovenske kurbe katera se je z bosanci skurbala

pa ti osvezim spomin za tvoje rojstvo “”-Bosanac pojebao oslico rodio se Tone

Mislim, da so se nekateri preveč oddaljili od teme tega posta.
In v mnogih se je razvil nestrpnost do drugače mislečih. To ne bo pomagalo, kajti glede služb nikjer ni rožnato ne v Sloveniji, ne v Franciji ne v drugih Evropskih državah. A moramo svojo kulturo kazati na takšen nesramen način, namesto, da bi si pomagali? To ni prav – razumem lovrota, da je pozabil jezik, če je že 40 let v tujini in nima stika s slovenskim jezikom, ampak samo s srbo-hrvaščino, ki je pa danes tudi ni več, saj se je delila na srbščino in hrvaščino. Ne smemo pozabiti dejstva, da smo v ex Yugoslaviji bili bratje in sestre z njimi.

Dajte se nehajte obtoževat s celim živalskim vrtom tukaj na forumu (lahko je kaznivo). Če ne znate drugemu dati kakšnega pametnega nasveta, pa raje držite jezik za zobmi, takih nizkotnih zmerjanj tukaj ni potrebnih, niti ni to namen foruma.

Pa brez zamere za zgoraj napisano.

Prav lepa vala za vaso podporo ouuuf vsaj ena oseba ki se ne ustavi na mojih Slovenskih napakah .
Te iste ki kritizirajo pa se lahko tudi presenecim z Francoskim jezikom katerega pa zdaj boljse obladam kot pa Slovenski jezik . Ta je ze dalec za mojim hrptom ..Ovladam pa tudi malo se hrvaski jezik in tudi razumem tudi se Srbskega in tudi govorim okoli 50% Italjanski Jezik .Kar konec koncev pa se ni tak slabo za nekoga ki ni imel srece da mu starsi studije placajo .. ..Kot vi tak dobro recete prej smo si bli vsi dobri (vecinoma ) razen tistih ki so ze po naravi racisti ..Pa tudi Srbohrvaski jezik smo se se v soli ucili in tudi Cirilico od katere pa mi zares mi ni kar nic vec ostalo cetudi sem imel kar dobro oceno prej –ker tega ne uporabljamo ..Komaj sele preberem PRAVDA to je ruski casopis na katerega mislim .. Da pa se vrnemo v Slovenijo ki ima mejo z Hrvasko po vsej svoji dolzini .. Zato lahko brez lazi recemo da je najmanj 50% Slovencev ki imajo sorodnike na Hrvaski…Zato namesto da si damo imena pa je vsaj bolje da se razumemo cetudi pa tiste ki so sli vse do Anglije to moti — to so pa oni izbrali jihovo meglo da se ne tozijo vec zdajle… Da se potolazijo pa so zvedeli danes da imajo novega kralja ki jim bo dobro denar pumpal in bojo imeli pravico da zakricijo Dolgo zivljenje novemu kralju —.Mene pa Anglezinje in GB me ni nic privlacevala in sem rajsi ostal na soncu — cetudi smo imeli se to leto eno spomlad zares grdo pa mi je ta drzava prima in se danes me ni volje da zamenjam . Pa tudi Françozinje so prima punce kar manj vazne kot slovenke ki so vecinoma kmetice ki so se iz vasi v mesta preselile zdaj pa se vazne delajo in se vse za za taykonaute vzamejo .. Skoda za njih ker je mogoce bolj navadno ziveti in hoditi brez kola v hrptenici pa hodimo zelo lazje .Kar se pa tice v denarja tukaj bo delavec zmeraj delavec in je treba da se zmigas da se to menja.
Za place in denar na splosno pa ni boljse kot drugje — eno samo moznost pa se vedno imamo da si bilo katero delo z lahkoto najdemo in ga je se kar dosti ,ce nisi kaj len in ce se ne spostujes prevec ..
Seveda za visoke solance pa je manj in manj dela samo za komercialne pa ga se dosti ostaja ..zivijo vsem ce je se gdo iz Lyona tukaj mi lahko rece ce je se vedno Srbska trgovina v LYONU prej je bla
RUE MONTESQUIEU LYON 3 tam je bilo vse polno dobrih domacih stvari malo drago samo to pa nima cene cetudi je vino Makedonsko in zelje ki postane kupus po Srbsko –je ze dolgo odkar se se nisem vrnil ..

Oprostite ljudje. Sem neizobrazen ter neolikan. Mama in ata sta me oba zlorabljala. Zaradi tega sem pac moten ter nesocializiran. V tovarni v Angliji, kjer sem bil pometac so me tudi sodelavci zlorabljali ter se mi smejali. Oprostite ljudje, ker ne morem iz svoje koze. Za drugo leto sem si rezerviral neko zdravljenje. Upam, da me bo ozdravilo mojih nekontroliranih izpadov jeze ter besa. Oprostite ljudje, zaradi mojih motenj me vsi zavracajo. Sem brez prijateljev…. Mars u tri pic…, Fuc*** of,….evo zopet me grabi, bolje, da grem dol iz foruma, ker se lahko spet spozabim. Rad te imam LOVRO…….

Pocasi pocasi kar skesaj se brez mene, ker sreca za mene nisem rojen z tvojimi problemi za kazen pa skini cevlje pa kar trikrat okoli tvojega otoka po kamenju bezi(upam da je kaj jezkov )–ko pa bos cisto skesan par se odpocij to ti bo vest pokorilo.. zaradi tvoje rojstne zlehnobe pa si vse do skostranih anglezinj prisel pa se tudi se vprasujem ce ni kar samih ovc in koz tamkaj –v tem primeru pa razumem da ti obupas .ker zelo hitro bezijo pred teboj ti si pac star clovek nobene vec ne mores uloviti bogi brit ..ce bos priden ti bomo vsi skupaj podarili ene lepe gumnaste skornje visoke mere= 48-50 tak bos lahko notri parklje potisnil ce ze eno ulovis .. da bi jo natesal .. samo ne zmoti se da enga kozla ne ulovis , pa bi blo tebe konec ..

Zivim v Pont du Chateau, pa ce hoces me lahko kontaktiras na carniolan afna.neuf.fr ali pa kar na mobi: nula sest pet ena tri nula dva tri dva ena – (nic sest ena in petdeset tristodva tristoena in dvajset)
V Auvergne pa sem se do 14.9 potem pa do Bozica v Sloveniji in malce potepanja konces septembra in v oktobru v Ukrajini.

Lep pozdrav Lojze/Louis

Pozdravljeni,

zadnjih 8 mesecev živim v Franciji v regiji Rhond-Alpes v departmaju Ardeche (1h južneje od Lyona). Trenutno iščem zaposlitev, z ne ”še” brilijantnim znanjem francoščine, vendar napredujem. Poleg slovenščine govorim tekoče angleško, srbski in hrvaški jezik ter malce italjansko. V kolikor je kdorkoli od vas tukaj s kakšnim pametnim nasvetom in informacijo bom hvaležna. Kakšen slovensko-francoski randez-vous z vsemi interesanti iz foruma bi bil tudi dobrodošel.

Lep dan vsem.

Pozdravljena iz ROND – Alpes ti ze zacenjas malo po Françosko pisati tudi jas v zacetku nisem hitro napredoval ker je Francoski jezik kar tezk za nas ki nismo latinci …Meni je bilo treba kar 5 let da zacnem nekaj pisariti in cvekati po Francosko cetudi sem z kar dobro italjansko govoril –to mi je gdaj pa gdaj pomagalo pa je vseeno velika razlika med njima . .Ali si uspela delo dobiti zdajle ?, si se zmeraj brezposelna ? ce imas koga tukaj pa se bos ze znajdla kot mi– vsak po svoje vsak na svoj nacin ..
To kar je vazno da uspes ze z svojo druzino vse drugo bo pa ze sledilo ..Skoda da si dalec cetudi bi se bil lahko tvoj stari ocka bi bil tudi jas vesel da se slovenci bolj srecajo namesto da en na drugega lajajo
ce pa bi vse do tebe stisnil bi pa mi zena kaj dvomila in si kaj zamisljala ker je dosti casa za pot iz Lyona ..zelim
ti veliko uspeha tukaj v Franciji saj je nemogoce bolj slabo ziveti kot v Sloveniji tudi cigani se boljse znajdejo v Franciji kot pa v Sloveniji ki je polna barab in nevoscljivih ljudi .. Tudi jas sem takoj prisel v Rhone-Alpes
in sem vseskozi tukaj ostal ..Meni je tu vsec ker tu ni premrzlo ni prevroce enako kot v Sloveniji .
ciaooooo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close