Slovenci v Lyonu?
V dobrem letu bivanja v Lyonu sem srecala samo dve slovenki. Vcasih bi se prilegel kaksen cvek po slovensko. Tudi moji triletni hcerki, bi koristilo malo konverzacije. Mogoce je celo kaksen sosed slovenec, pa tega niti ne vem. Tako je v velikem mestu…..
Ceprav je clovek vcasih tudi sokiran. Pred enim mesecem sva bile s hcerko v Pekingu, v eni mali trgovini in k nama je pristopil SLOVENEC. Kaj ste slovenka, me je vprasal…. Ja, svet je majhen, sem si mislila.
Torej, ali je kaksen slovenec moj sosed?
Slovenec, Slovenka se piše z veliko začetnico.
Hvala gospa Micka. Po desetih letih zdoma bom verjetno naredila se kaksno pravopisno napako. Clovek pozabi.
Ja, to je pa cisto po slovensko. Ker pa ze nekaj let zivim z dancem, sem se tudi jaz prevzela nekaj skandinavskih navad. In Danci se radi druzijo.
Na zalost nisem v Lyonu, ampak v Toulonu, kjer ne poznam prav veliko ljudi, Slovencev sploh ne. Te pa razumem – tudi meni bi vcasih pasalo malo “po nase” pocvekati, ce bi za mojo 2.5-letnico nasla kaksno malo slovensko prijateljico, bi bilo se lepse. No, ce se slucajno odlocite priti bolj na jug, se oglasi :-))
A je mogoce kdo v Toulonu???
LP!
Musa,
Odpisala sem na e-mail.
zivjo malo je pozno ampak mogoce pa ne prepozno 🙂
jaz bivam ze 1 leto v lyonu in ne poznam nobenega slovenca, ce si se tu v tem velikem mestu bi se lahko slisale, moj mail: [email protected] upam da nisem pozna hihi 🙂 pozdravcek
Pred 40 leti nas je bila kar ena lepa kolonija-skupina v Lyonu, (kakih 60 nas je bilo) imeli smo celo vsakih 14 dni srecanja z plesom po slovenski masi v blizini Perrache-a (Rue Henri IV) kasneje pa na Vaise-u. Organizatorji, ki smo ta srecanja drzali skupaj smo se razli – neki v USA Can, Avstralijo – nekaj jih je ostalo v Lyonu, druga generacija to je nasi otroci in p^rijateljev ne znajo vec slovensko – zene so jim Francozinje – potreba po druzenju kakor je nas vlekla ko smo bili se pod domotozjem v tistih letih se pa se vrniti nismo smeli, kajti vecina nas je bila politicnih beguncev in smo lahko potovali povsod razen v “Yougo” in tako smo veckrat prebili pocitnice v Dobrli vas ali Klopinju v Podjuni – da je bilo za nase domace blizje na obisk in to lahko vsako nedeljo ko smo bili mesec dni dol pas se med domacim narodom smo lahko govorili “po nase”
Pozdravljeni slovenci jaz sem pa iz 01 proti severu od 25km od bd ceinture pa na kmalu vam vsem poziveli pa bomo kmalu posiveli lovro
Meni se pa zdi da si za Luno!
ojla,
carniolan si še v lyonu? mogoče se je še dko drug našel? zaenkrat sem stopila v stik z 2 puncami in upam da se kmalu srečamo, lepo bi bilo če bi še vedno obstajalo društvo slovencev na našem koncu, tako da če je še kdo izgubljen tu v tej deželi baget in tart naj se javi :p
pozdravček,
teja
Ze kaksno leto nisem zajadral na ta forum – nisem vec v Lyonu, sem pa v Auvergne blizu Clermont Ferrand-a Zdaj nekako prebijem pol leta v Slo in pol v Fr. Spet grem nazaj na Dolenjsko 4. sep 2012 in se vracam 16.12.12 – potujem redno iz Lyona do Benetk in nazaj – z Easyjetom dobim karte manj kot 60 € povratne. Tenne ce se hoces se javi na carniolan afna free pika f na istem naslovu v Slo kot FR Imam pa tudi virtualno franc. tel stevilko ki mi zvoni v Sloveniji in Franciji Ce bos citala ta stavek pred mojim odhodom se javi pa se mogoce lahko vidimo v Lyonu na Part-Dieu predno vzamem tramway za na letalisce Satolas
pozdravljena
kako pa tebi mlada mamica iz slovenije
ti zivis v lyonu jas pa blizu villars les dombes direction bourg en bresse
mene pa bos lahko kvalificirala za starega slovenca ker sem ze tukaj ze oh 1969 leta in sem ze pokojnik
vseeno me gdaj pa gdaj malo po slovensko prst krbi pa se po forumih malo zacvekam dokler ne gre bolje
ce hoces kontakt sem na [email protected] pozdravljena pa srecen bozic mnogo ljubezni in daril posebno za tvojo puncko ki pa sigurno bolje francoskega dedica caka bayyyyyyyyyyyyy
hello zakaj toliko kacjega strupa naenkrat saj je res da tudi 100 besed po Angl.ne poznam pa me to ne moti in mi ne prepreci da diham …ce pa se enkrat nesmemo reci bilo kaj pa zares skoda da so slovenci tak zagrizeni da te za mesec posljejo ..mislim da je to spet en tehnicar kateri se je Angl. naucil v soli pa je zdaj takole ponosen da bi se vse druge rad zaniceval ..ubogi poba ti mogoce ta jezik govoris pa te zares to nic ni pomagalo –se zmeraj si zaprt v tvoji dusi in si mislis da si ti center zemlje ..
ce ti nekaj ni vsec kar napisem pa ne citaj glej proti Londonu in si zamisli da si ti Sir Winston Chuchil ..
Ce pa me hoces najti pa samo v Lyon pridi pa ti bom tvoj gobes skrajsal da se ne bos vec tak za vaznega vzel lahko ti je tvoj strup razmetavati skrit pred tvojim racunalnikom ..
LUDI Lovro
Pravis da se ucis slovenscine tu je prva lekcija .Namrec ti si ZA LUNO in ne za mesecem. Chuchil se pise Churchill in ce mi hoces gobec skrajsat me bos nasel za racunalnikom toda ne skrit zadaj budala.Pazi da ti ne bom jaz kaj skrajsal.
Pozdravljeni,
pred kratkim sem se preselil v Clermon-Ferrand, Auvergne. Če kdo živi v bližini mu z veseljem plačam kavo v zameno za pogovor v Slovenščini…:)
kaj bos ti skrajsal smrkavec samo tvoj jezik lahko ti pokrajsas
cetudi se za boga vzames pa si se zmeraj nula prav takole kot vsi tisti ki rit anglezom lizejo
sami pedri ste pa ti mislis da me strasis pojdi se napid pa daj si en chut
ti si samo mlacni drek
smrdjiva zuta tekocina ki ti iz ust prihaja to je pa tvoja kultura …
smrdljivec
Lepo si nam opisal svoj karakter Lovro v Lyonu, kar tako naprej, saj vulgarnost je tvoj edini besedni zaklad pa se to je tezko razumeti, prostak.Ce bi ti bil slovenec bi nam delal samo sramoto.
ves kaj — male smrkavce kot vi to mene nic ne zanima
vi se vsi zamete za vazne in najpametniji v svetu
jas nobenega ne ihcem ce pa me ti ihces pa me bos najdo
ce ti moje pisanje ni vsec zapri tvoj siroki gobec in mi sploh ne
odgovori ker ni jas ni ti nismo mojstri neta .kar se pa vas takih
posrancev zadeva bi blo treba da si nos in rit zbriseta preden
mi lahko govorili ..se dosedaj nisem ni bral ni slisal da si ti neki
represantivni clovek ki zastopa slovence v svetu ..zapri tvoj
Wc pa samo vodo dolj potegni da nam tvojega smrdjena ne razvajas
zdaj kaj pa ti ali pa tebi podobni mislijo o meni to pa me zares nic ne briga …
Forum je zaprt za komentiranje.