Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Slovenci v ameriki in zakonodaja

Slovenci v ameriki in zakonodaja

Ali je kdo tukaj zivec v texasu? Poznate zakone? Kaksne pravice ima zenska ki zivi tukaj ze stiri leta in njen moz ni uredil njenih papirjev,imasta pa enega skupnega otroka. On je alkoholik in redno kadi travo. Vecinoma casa sedi na tazadnji igra igre in ne pomaga nicesar v gospodinjstvu ali otrok. Ima dva od prej ki jih jaz vzgajam . Kontrolira vse kar pocnem ali ne. Nimam ne prijateljev ne “moderne tehnike” to mi je komajkaj uspelo natipkat ne da bi videl. Kaksni nasveti samo iz slovencev zivecih tukaj prosim

Za dobro svojega otroka se loci. Gotovo imas zeleno karto, razen ce si tam na crno, v kar dvomim, ker si porocena. Ce imas v redu sluzbo ostani tam, ce nimas, se preseli v Slovenijo, vendar bos morala prej za otroka dobiti full custody in mislim, da tudi v tem primeru zaprositi za dovoljenje, da ga odpeljes iz drzave.

Ce uspes dokazati da sta skupaj zivela mogoce dobis nekaj premozenja. Zenske v Texasu so kar dobro zascitene. Gre pa proprcionalno glede na to koliko casa sta bila skupaj. Seveda pa moras imeti nekaj kapitala, mene je samo ena pogodba stala $1000 in casa za pravdanje. Ne vem tocno kaj pomeni ne imeti urejenih papirjev? Sta porocena ali ne? Imas zeleno karto ali vizo za bivanje ipd.
LP iz Texasa

porocena imamporocni list in to je vse. Nimam zelene karte ali karkoli drugega (ne social sec. num) papirji so pri odvetniku ze leta a nikoli ni denarja zanj kajti ves drobiz bom rekla, ker nima sluzbe,porabi za pijaco in travo . Vsega tega nisem vedela saj se je predobro pretvarjal dokler se nisva porocila, zdaj pa zivim kot njegov “hlapec” in mi grozi da itak nimam nic pravic ker nimam papirjev za drzavljanstvo. Kot da

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close