Najdi forum

Slovenci na Dunaju

Saran tebi sem se oprostil ker pravis da si student prava.Na zalost to ne pomeni da ves kako poznan je Presern po svetu. Zero, popolnoma nihce ne ve za njega izven slovenije. Ce me vprasas ali sem v 50 ih letih v tujini slisal za enega samega slavnega slovenca, da bi bil vsaj omenjen v tisku ali TV moram reci da nikdar in nikogar. V obratnem primeru ali sem slisal za Shakespeare, o ja skoraj vsak dan.Torej ne govori neumnosti, se lahko zgodi da te ne sprejmejo na univerzi ce take klatis. Bodi skromen s patrioticnimi izjavami posebno v austriji, kjer vas slovence ze poznajo po svojem izzivanju.tu je srbski pregovor: Ne diraj lava dok spava.
Lp

Na žalost ti moram potem povedati, da si se sukal v napačnih krogih. 50 let v tujini še ne pomeni, da je človek primo bika za jajce. Mogoče pa bi moral dobro premisliti, če si sploh bil v “tujini”? Tujina je že mogoče za tebe, sosednja vas!

Saj veš kaj pravijo: Če želiš postati bogat, se druži z bogatimi. Če želiš postati izobražen, se druži s izobraženimi. Če želiš postati slaven, se pa druži z slavnimi. Če pa želiš postati vsakdanji, takrat se pa sploh ne rabiš družit, ker takih je pa po Svetu in predvsem v Sloveniji že na tvojo žalost veliko.
Glede Shakespeare pa ti sploh ne bom govorila, ker “baje imajo ljudje kot si ti vedno prav”.
A baje nas Slovence nimajo radi v Avstriji? Kje v Avstriji si pa te ti bil? V Nevemkajjetoavstrija? Kateri kraj te to je?
Kaj ti misliš,da lahko meni pamet soliš? Prvič me sploh ne poznaš, drugič sploh ne veš s kom se pogovarjaš in tretjič, kaj sploh si ti, da lahko nam Slovencem pamet soliš? Si sploh Slovenec? Ti visi že na steni kakšna tuja visokošolska diploma, ali imaš le 8 let osnovne šole?
Ker potem ne moreš mene grajat, in se primerjat, da sem ti enakovredna! To še ne pomeni, da je to moj prvi študij!
Sicer sem pa postavila vprašanje, za modrejše ljudi, ki poznajo situacijo. In sploh ne vem zakaj se ukvarjam s tabo! Verjetno, si eden izmed mnogih, ki niso zadovoljni s svojim življenjem, in morajo zato srati po drugih, tako da imajo noč in dan čas pisati take bedarije in nevoščljivosti polne besede kot ti, ne?
Ko boš kaj dosegel v glavi, se pa le spet javi!
Lp

Človek bi se moral marsikdaj v jezik vgriznit, ampak ti si se očitno že veliko krat, zato pa si tak strupen!
Lp

Da bi se primerjal s teboj Saran,kar misli si, tako slabo mi pa ne gre. Po tvoji pisavi sodec ter slabi slovenscini si se nekje spodaj v 8 letki in to nekje v Rovtah kjer imate bike pri roki.Ce te pa zanima kaksni so odnosi med slo/aust ni treba da mi verjames, poglej na internetu, malo se pozanimaj o drzavi kamor nameravas iti.Vidim da poleg domisljavosti si tudi nesramna,provokativna, kar ni dobro doma ali v tujini.Ostani doma.

Spoštovani,
iščem družino na Dunaju, ki bi ji lahko pazila otroka. Zanima me ali pozna kdo koga na Dunaju, ki išče varuško za svojega otroka/otroke? Sem zelo odgovorna, zanesljiva in delavna. Zaradi trenutnega položaja v Sloveniji sem izgubila službo, vendar ne po svoji krivdi. S oktobrom 2014 bom pričela živeti na Dunaju, in tako sedaj iščem informacije! V Sloveniji službe sploh ne dobim.

Za pomoč in informacije se že v naprej lepo zahvaljujem!

Mn

nmarjana…zakaj pa dunaj?
svet je velik. izbira je velika.

Dunaj zato, ker začne hčerka študij na Dunaju in bova živeli skupaj.

aha….ne, me samo zanima, ker je bilo omejeno le na Dunaj.
zal ti ne morem pomagati in upam, da se bo tu nasel nekdo, ki lahko.
sem komentiral bolj zaradi stavka “V Sloveniji sluzbe sploh ne dobim.”
nic cudnega. tudi sam je nisem in sem odsel v svet, kjer sem delo dobil v trenutku. in sem zadovoljen, ker tu iscejo znanje in izkusnje. za razliko od slovenije, kjer iscejo ali je tvoj ata politicno aktiven ali kje visoko na polozaju. ce ja, imas delo, ce ne,pa nic.
tako da edino kar ti svetujem je to, da se odpravis (kar se vsekakor bos, ker hcerka gre studirat) in tam zacnes iskat delo. casopisi so verjetno polni oglasov. redno spremljaj in klici. tako sem jaz naredil in s prvim telefonskim klicem delo tudi dobil.

Pozdravljena Bernarda in vsi ostali Slovenci,

Z družino se v kratkem selimo na Dunaj in bi bili izredno veseli spoznati ostale Slovence. Da se malo podružimo in si pomagamo.

Pozdravljeni!
Mi iščemo nekoga za občasno varstvo 4-letnega dečka in 2-letne punčke. Živimo v 16. Bezirku. Če vas zanima, me lahko kontaktirate na e-mail naslovu [email protected].
Lp, Barbara.

pozdrauljeni!
Sem marjan trenutno zivim v nemčiji.. iščem pa delo na dunjaju saj imam tam sorodnike.. biu bi hvaležen da bi me kdr koli kontaktirau z vezi dela na dunaju!!
LP hvala

moja Št. 0048915733657490

Hallo Juergen.
Tudi jaz živim in delam v Vorarlbergu (v hotelu v LECH-u).
Do sedaj nisem srečala kaj dosti Slovencev gor…..

Lep pozdrav…

A Maribora in Pohorja pa nič ne pogrešaš.
Mogoče ste bila še premala, ko ste se izelili iz Maribora morda, pa se ga ne spominjate več morda.

Maribor (Marhburg) je Štajerksa (Steiermark), to je Grazer Becken, to je druga dolina..
Wien je Donau Tal (Donavska dolina), to je druga kotlina, Drava se dol v Slavoniji izliva v Donavo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close