Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Slovenci množično odhajajo v tujino!?!

Slovenci množično odhajajo v tujino!?!

..

Ja, posebej poleti.

Seveda odhajajo, kaj pa naj v tej državi delajo? Če hočejo še kaj od življenja, je treba ven. Samo zdaj ne več v EU. Tam so samo še musliji.

Mah tudi tujina ni za neke luzerje razen ce imas res standard in dober zasluzek je ok. Drugace pa je isto eno samo pehanje za denarjem. Recimo Pariz je v zadnjih letih ratal nor od folk je veliko bolj zatezen , drago ,sami eni novi davki , nevarne soseske tudi v centru mala amerika z zgornjimi in spodnjimi…
Je pa res da je kvaliteta zivljenja ce imas denar veliko boljsa kot pri nas oz. spet odvisno kje in odvisno na kaj tripas…
Vecina ki jih poznam vsaj London se ne misli vrniti Nemcija pa odvisno kje.
Meni osebno za zivljenje ce ze ali bi bila res zviljenska priloznost Berlin in Buenos Aires 🙂

In kaj je razlog temu?

Vojna v Ukrajini? ali ne dobre razmere v Rusiji(lakota in susa tam?)

jaz sem se izselil pred nekaj leti. ni mi zal. sluzbo sem dobil skoraj v trenutku, sedaj sem kar na dobri poziciji s solidno placo. tega ne bi dosegel v sloveniji niti v sanjah. v bistvu sem v domovini samo sanjal o delu, kajti ni bilo nic. ko sem se imel sluzbo se se me znobili kot psa, ker so delovno mesto ponudili sinu od…
toliko o tem.
tu kjer sem nimam nikakrse vezi, pa evo. gre. OK, se ne cedita med in mleko, se pa delo vedno dobi za pridne roke.
torej, seveda da mladina odhaja. in kakor je bilo ze omenjeno. dela ni za “luzerje”. lenuhov nihce ne mara nikjer. niti sam jih ne maram v svoji blizini.

Izseljenec…….. smem vprašati kam si se preselil?

Jaz iščem primerno državo v tujini kamor bi lahko odšel z mojo partnerko. Oba imava razvite delovne navade in brez težav poprimeva za vsako delo. Spogledujeva pa se z Kanado, Avstralijo, ali pa kar kje bližje – Rusija, Poljska, Češka, Slovaška… (nama je zelo všeč Evropa), pa še lažje bi se bilo seliti znotraj evrope. Zaskrbljujoča se nama zdi tudi migrantska kriza in terorizem v zahodni evropi, to je primarni razlog in niti ne toliko neko dobro življenje. Sva skromna in ne rabiva velike hiše in veliko stvari. Samo mir. 🙂

Zanima me?

Jaz sem v Angliji in po mojih dosedanjih izkusnjah je celo precej bolje kot sem pricakoval. placa stirikrat vecja od place pa podobnem delovnem mestu v Sloveniji, stroski zivljenja skoraj enaki.
Delo se dobi brez problema, oziroma veliko lazje kot v Sloveniji.
Pravis da sta zaskrbljena zaradi trenutne situacije v zahodni evropi. kanada ali avstralija sta dobra izbira. v kolikor bo prenevarno tu v prihodnjih letih grem v kanado kot azilant 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close