Slovenci in Hrvati-umetno ustvarjeno sovraštvo
Evo, berem malo forume tu na med. over. net, recimo Življenje….in spet nekdo kopira poste iz ne vem katerega hrvaškega foruma, češ, evo Hrvati sovražijo Slovence, vidite kakšni so…pa ko bereš na sploh forume, hrvaške in slovenske, kaj pišemo eni o drugih, pa to ti slabo postane.
Bistvo pa je, da gre za dva naroda, ki nikoli v zgodovini nista bila v nobeni vojni.Nasprotno, imamo skupen velik del zgodovine, skupaj smo s eborili proti Turkom, skupaj v prvi svetovni vojni, skupaj pri partizanih, skupaj smo pobegnili iz Jugoslavije. Danes izpade, kot da smo smrtni sovražniki. tam nekje nad nami pa so npr. eni Nemci, ki so na snedolgo nazaj in ene in druge ubijali, maltretirali, razseljevali, poiskušali narodno razvrednotit…danes pa in mi in Hrvati lezemo tem nemcem v riti, med sabo pa se “koljemo”. Ma je čudna ta politika.
veliki Evropi seevda ustreza, da smo mali narodi iz obrobja skregani med sabo. še huje, tako stanje ustreza našim in hrvaškim politikom. Naši morajo nard pumpat proti Hrvatom, da narod pozabi: na brezposelnost, kako draga so stanovanja, da je bencin vedno draži, na ubijalske davke, ki jih plačuje..Hrvaški politiki seevda tudi morajo pumpati svojo rajo proti Slovencem, da narod pozabi in revščino in bedo, v kateri živi. In če gre hrvaški vladi kaj narobe, samo reče: pa narode, Slovenci so krivi…oni nas jebejo..Jara kača.
Kako razrešiti ta gordijski vozel, seveda ne vem. Malo medsoseskega zbadanja in faušije bo itak vedno. Bistveno je, da narod, tako naš slovenski, kot sosednji hrvaški sprevidi, komu to stanej netenja sovražnosti najbolj koristi: politikom, našim in njihovim. In evropskim, ki pa nas bodo itak obojne nategnili kot mlade mačke. Mi pa se jebemo med sabo, žalostno….Skupaj bi bili močnejši, tisti, ki imajo škarje in platno to vedo, tega se bojijo, to skušajo na vsak način preprečiti.
Malo sem zabluzil, dolgcajt mi je.
Se eden ki ne pozna zgodovine.
Le ta kaže da so bili slovenci in hrvatje vedno v sporu za razliko od srbov in slovencev.
ja sej to je logicno, to je samo preusmerjanje pozornosti na stvari ki niso vazne…
npr, kakor si reku, s tem prikrivajo dejstva o revscini in ostalemu sranju, oz preusmerijo pozornost, vzemimo za primer ribice, nuklearko, dostop na odprto morje, meje,………………………….
ker pa smo oboji, oz vsaj nasi juzni sosednje zagrizeni nacionalisti, mi pa tud en zatezen narod alkoholikov in ostalih propalic ki nimajo nobene autoritete ne moci da bi kaj pametnega naredili, pa lajamo drug na druge.
pod ta vpliv pade velika vecina ljudi, jaz osebno hrvatov kot naroda pretirano ne maram, ravno zaradi takih scen, jih pa ne sovrazim in vem da niso vsi bad, kakor vsak narod ima kretene in dobre ljudi,
to jebanje med sabo je pa men ze orng dopizdilo, nej raj kej za ekonomijo nardijo kot da se jebemo kle, samo kakor vidim podjebavajo vglavnem hrvati, nonstop neki, mi pa narod hlapcev, se vedno pustimo “scitit” in ukazovat “velikim bratom”
svinjarija da ti gre na kozlanje
poslavljam se z rekom:
pes ima bolhe, slovenci imamo hrvate…
:)))
ne dela ta link:) sam tok, na znanje:)
——————————————————————————–
Originalni post by milos75:
Kao čudi se šta laprdate.
Ne morem verjet, da to pie nekdo, ki je “normalen”. Pa tvoj IQ je manji od IQ-ja sadnega jogurta.
Ne mogu vjerovati da tako moreš srat, a za sebe tvrdiš da si “normalan”. Manje spreme izbaciš godišnje nego što stane u čašicu jogurta.
Kdo pa misli, da vam nosi denar? Nemci? Čehi? Mađari?. NE, SLOVENCI VAM PRINAAMO DENAR.
Što vi mislite ko vam najviše sere po obali?
Ujguri? Turkmestanci? Tuvanci?
NE, SLOVENCI VAM NAJVIŠE SERU A NE TROŠE NI LIPE.
Zelo alostno je, da e danes ne skapirate, da smo vedno bili in bomo 50 let pred vami. Zakaj? Ker imate tako mentaliteto.
Stvarno je žalosno da ste tako jadni i primitivni, tako da smo mi jedno 50 godina sjevernije od vas. Zašto? Zato jer se to lako vidi na zemljopisnoj karti.
To se odraa povsod, v portu, politiki in nenazadnje tudi v turizmu. Pa se vi zavedate, da se drugod po svetu za 1 raztrgajo od prijaznosti? Aja, vi ne veste kaj je to prijaznost. Poglej v slovar po besedo PRIJAZEN.
Turizem so ljudje in ne narava. Pa nimate vi edini na svetu morje.
Svugdje se to vidi, u sportu, politici, srbomehanici i turizmu, gdje nam uzimate novce za nikakav smještaj i dajte nam napoj u korito.
Nemate vi pojma što je to pijaznost. Pogledajte u slikovnicu pod riječ PRIJAZEN. Što piše?
Ne znate čitat, zato sam vam i rekao da gledate u slikovnicu.
PRIJAZEN označava ženu koja je nekome prijateljica, dakle PRIJA i pri tome još prakticira ZEN u turizmu, a i šire.
Turizam su ljudi i priroda. Nemate vi jedini more na svijetu, imaju i Grci, zato ću ja ić u Grčku i šlus.
Kar se tiče nuklearke Krko – vi bi brez denarja elektriko. Tako je tudi pri naih ciganih. Vidi povezavo? Nisi normalen, res ne. Sploh pa se mi smilite, ker se ne morete premakniti dlje od vaega nacionilizma oz. nacizma. Imate veliko srečo, da vam je Tuđman umrl, samo koda je ta, da ni pred 50 leti. Za vas bi bilo bolje.
Štio se tiče nuklearke Krško – vi bi struje bez urana. Majku vam jebem cigansku, da bi li cigansku, govna rasistička. Pa nisi normalan, nisi u stanju se maknut dalje od svog nacionalizma ilitiga nacizma, odnosno narcisoidizma, odnosno balkanoidizma.
Imate sreću, što vam je Tuđman umro, samo je Oktavija da to nije bilo prije dinosaurusa, kad smo i mi Slovenci nastali.
Da končam – dokler boste takega miljenja o Slovencih oz. ostalih narodih boste ZA VEDNO ostali tukaj kjer ste. Ko bomo drugi v naslednjih stoletjih li na dopust v vesolje, boste vi e vedno videli samo vae morje in va NAPAĆENI HRVATSKI NAROD. Zdaj vidim, da ste res NAPAĆENI.
I na kraju bih vam svršio u usta.
Dokle god budete imali mišljenje, dotle ćete
ostati tu gdje jeste, za razliku od nas koji smo već tamo gdje nismo, i uvijek ćete osati NAPAĆENI HRVATSKI NAROD, a mi ćemo biti NAPLAĆENI SLOVENSKI NAROD. I ko vas jebe usrane primitivce. Eto ja toliko i da znate da neću doć na vaše more nego ću ić na drugo neko more, pa neka bude i more-bre.
tipicen primer podjebavanja, samo hrvati bi bli brez slovencev NULA, budale pa se rinemo na hrvasko na morje, te pizde nehvalezne se pa se pizdulirajo kle neki, da jih ni sram, mogl bi jih bojkotirat, pa bomo vidl kok bojo pametni.
nasa vlada se pa prevec nagiba k neki kvazi diplomaciji, kar je vbistvu beseda za “a se lahko se malo bolj nagnes naprej da ti zarinem ta marketinski ***** demokracije in “diplomacije” se malo globje”
oboji so debili, se trudim bit objektiven, sam so ko picke, uvijek trazijo neki *****
Men je najbol smešno to zdej… k hoče Hrvaška v EU, mi se pa ko eni petelini šopirimo (k da smo boga za muda prjel – k smo v EU) kao kaj vse bomo izposloval v odnosu s Hrvaško (da jih bomo KONČNO postavli MI na kolena)… :))))))))
Kok smo v preteklosti izposloval pa zdej v EU (k smo se bol prodal kot ne)… pa mislm da vsi vemo… Naši bolj kimajo vsemu kot pa kej naredijo.
Diplomacija… diplomacija je za pussije… a je kdaj Hrvaška kej uklonila. Ni. Zato pa vedno tabolše potegne iz teh mednarodnih odnosov.
Sicer pa en moj frend je reku… EU hoče morje in Hrvaška bo not še preden bomo mi kake pogoje sploh postavli… :)))))) …kok res pomoje…
Sicer pa zdele bom SNS in Jelinčiča volil za v EU… (sicer nisem nek hud pristaš njihove politike) ampak vsaj en k pravi, da se bo boril za narodne interese… ne pa tiste osladne k prodajajo vsi drugi “za boljšo Evropo in boljšo Slovenijo”… INSULIN!!!!!!!!!!
Prosim lepo… kaj pa bojo naredili za “boljše življenje”… če mene prašate je vsak sam zdej in vse kar te lahko reši je to, da dobiš najbolšo možno izobrazbo in upaš, da se rešiš v “višji sloj”…
Navsezadnje pa… sem 50:50 SLO/HR …in me je ubistvu kr sram tako slovenskih napadov (ustaši, EU repenčenje) kot tudi hrvaškega odnosa do nas…
Ljudje, zdaj se obnašate slabše kot tisi, ki je napisal tisto hrvaško sporočilo. Predvsem anči in fuj hrvati.
Poznam veliko slovencev, ki niso vredni, da jih pes poščije in poznam veliko prav takšnih hrvatov. in poznam veliko zlata vrednih slovencev. in veliko zlata vrednih hrvatov.
če si se ti rodil na tej ali oni strani meje nisi samo zaradi tega dober ali slab.
Če 5 minut bereš hrvaške in slovenske forume ti je vse jasno. Iste fore. Isto folk misli dol kako so naši politiki sposobni in se znajo za državo postaviti, oni pa da vedno popuščajo, kako pri nas skrbimo za nacionalne interese oni pa ne znajo, kako je treba enkrat po mizi udarit in rečt dost je in tko na prej in tako dalje…. kaj hočem rečt? Da se da folk totalno zmanipulirat, jih mobilizirat s temami za 5 dek zemfa, da ne vidijo dlje od svojega nosa. Jaz se sploh ne sekiram, meni so hrvati kul, tako kot vsi ostali… če ne bi bilo mal napetosti pol tud fuzbal ne bi bil tolk zanimiv 🙂
Itak folk verjame v tisto kar dan na dan bere v časopisih in gleda po televiziji. Vojna svetov. Zakaj v Iranu, ko greš na internet lahko vidiš samo ene 5 različnih strani? Zakaj je tolk važno kdo bo sedel v nadzornem svetu Dela? Zakaj se med državnimi udari vedno pošlje eno ekipo s puškami na nacionalno TV? Če nekaj dovolj dolgo ponavljaš, folk začne verjet.
lp ajs
Spider, prav si pogruntal, medtem, ko naši vodilni od nas pobirajo visoke davke se ne pobrigajo za svoje ljudstvo, se mi mali grizemo med seboj, Matej kdaj si pa videl sosede, ki so zelo dobri prijatelji, jaz imam izkušnje, ko se ne marajo ali se celo koljejo.
dej račka raje povej če si za kak seks.:)
jebeš ti vodilne pa hrvate v glavo.
kok let maš?
Joj, če pa ni to edina beseda iz tvojih ust, s katero se popolnoma strinjam:)
LP
Se seveda strinjam….pa še na druge nacije in družbene skupine bi lahko to razširili, samo poglej kaj so naredili z mnenjem Slovencev o izbrisanih, da ti je slabo, pravi mali Goebbelsi, ki jim večina (katera, priznajmo, ni ravno najbolj bistra) z veseljem naseda 🙁
ma men je čist usen za to.js ne sovražm hrvatov.
Forum je zaprt za komentiranje.