Najdi forum

Pozdravljeni,

partner ima v telefonu še vedno slike z in od bivše. Ko sem ga vprašala zakaj pove da se mu ni dalo brisat in da imapreveč slik in da bi vsako posebaj zbrisal. Zato slik ne želi zbrisat (,,ker ima preveč slik in se mu ne da iskat,,).

Kaj si sploh mislit ? Še vedno kaj čuti do bivše ? Pravi tudi da niso vse slike samo od ene punce ampak od več bivših.

Spoštovani,

iz zapisanega ne razberem signalov, ki bi vbujali nezaupanje. Razumem da partner ne želi brisati slik, ne samo, ker se mu ne da, ampak mogoče tudi, ker želi ohraniti spomin na preteklost. Ali ima slike shranje v telefonu, v oblaku ali na kakem trdem disku se mi ne zdi pomembno. Me zanima kako bodo komentirali drugi.

Lep pozdrav,

Uroš Drčić

*** mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt *** m: 031 336 452 *** e: [email protected] url: revitacenter.si

Moje mnenje je da ko nekoga preboliš in greš naprej zbrišeš tudi slike. Če si v novi zvezi zadovojen 100% in si prebel prejšnjo zvezo oz. bivšo zakaj bi se hotel spominjati nje in časa ko si bil v tej zvezi ? Tega dela nikakor ne razumem.

Zakaj potem jaz nima slik od bivših fantov ? Ker sem šla naprej in nimam potrebe po obujanju občutkov iz preteklosti.

Meni to ni normalno, pa sem moški. Jaz ko sem šel z bivšo narazen sem vse njene stvari vrgel iz stanovaja in zbrisal slike, dejansko ne vidim nobenega razloga zakaj bi njene stvari in slike obdržal?? Če mi lahko kdo ta del razloži zakaj bi kdo želel imet stvari od bivše/bivšega po razhodu…

Mislim, a Vas pa ne bi motilo, da ima Vaša žena slike od svojega bivšega in da se kot pravite spominja časa z njim, na njuno skupno preteklost, na njega itd ? Mislim ne vem, vprašam, ker mi je to čudno, razen, če niste eden od tistih ,,modernih ljudi odprte narave,,. Sem vprašal tudi ženo, ker se mi je zdela zelo zanimiva tema in se strinja da bi tudi njo motilo, da bi jaz imel slike bivše.

Hm, zdej še mene zelo zanima kaj drugi mislijo, ali pa sem pa samo že toliko star(omoden).

Gospa, želim vam vso srečo in en odprt ppgovor z partnerjem! LP

Osebno ne vidim pri opisanem stanju nekaj zaskrbljujočega, posebej še, ker ima slike od bivše, pa še od ene prej. Bolj me moti nekaj drugega, ne glede na to, da sta partnerja, je brskanje po partnerjevem telefonu poseg v zasebnost. “Zakaj711” a misliš, da partner ne bi smel takšno majhno tajno, zgolj za sebe? Tudi jaz imam nekaj slik od bivše, zgolj zaradi sentimentalne vrednosti.

Pa še nekaj, če bi bilo kaj resnega močno dvomim, da bi ti to odkril na takšen način. Bilo bi bolj skrito.

Nisem mu brskala po telefonu. Pri iPhone je tako da se nekatere slike vidijo na zaslonu brez da vstopiš v telefon, če skrolaš v levo, pač kot nekakšen mini album kjer se menjajo slike. Ko sem pogledala na njegov telefon koliko je ura je telefon ostal na tisti strani in sem slučajno videla. Naj omenim še to da on pozna mojo kodo telefona in gre večkrat na dan kaj sproti pogledat na moj telefon in to me načeloma ne moti, ker nič ne skrivam (internet novice, mail, lako igrico zaigra …), jaz pa njegovega gesla NE poznam ker ga skriva in ga ne želi povedat, ker ima gor ,,poslovne stvari,, (manager je po poklicu), mojo telefonsko pa ima shranjeno pod moškim imenom.

Ne vem, meni je vse skupaj zelo sumljivo in mi daje občutek da nekaj skriva. Če ga pa prosim naj zbriše neko sliko ker meni ni všeč in mi je neprijetno, da bi že iz spoštovanja to storil.

Meni je vse skupaj sumljivo in mi ni normalno. Ampak sem očitno samo bolj staromodna, ker je v današnjen modernem svetu vse normalizirano ali pa sem bila vzgojena v duhu, da moramo biti iskreni, odpri in spoštljivi z osebo s katero imamo ljubezensko razmerje, verjetno pa je krivo oboje. Lep dan še naprej!

Spoštovani,

pri tej temi https://med.over.net/forum/tema/mnenje-naklonjenost-sodelavki-2-22563396/ sem opisal kako v svetovanju presojamo kdaj gre za upravičeno ljubosumje in kdaj ne. Tam je navedena tudi knjiga, kjer je to vprašanje v poglavju Ljubosumje podrobno razdelano. Prav tako so pri tej temi navedena povezave na moje druge odgovore na temo prevare, psihološke pogodbe med partnerjema, s čimer je potem povezano vzpostavljeno zaupanje ipd.

Lep pozdrav,

Uroš Drčić

*** mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt *** m: 031 336 452 *** e: [email protected] url: revitacenter.si

“Zakaj711” pa misliš, da si staromodna. Si takšna kot si in nekatere stvari pri tvojem te očitno motijo. In prav je tako, zakaj pa te ne bi smele motiti. Sedaj, ko si stvari malo bolj podrobno opisala tudi jaz malo drugače gledam na ta vajin odnos. Daleč od tega, da bi rekel, da te vara, sam pa si ne bi dovolil, da me ima v telefonu pod drugim imenom in celo spolom. To res kaže na to, da te pred nekom skriva.   Ko mu telefon zazvoni reče, da ga kliče kolega iz službe in celo pokaže osebi poleg sebe telefon. Meni bi se se že vklopile rdeče lučke.

On pozna tvoj PIN, za tebe pa je njegov telefon zaklenjen. Baje zaradi poslovne tajne, pa ja, seveda. Da sem na tvojem mestu, v trenutku bi spremenil PIN in ga partnerju niti slučajno ne bi zaupal. Samo vzajemnost, tako kot ti meni jaz tebi.

Pa še nekaj ti svetujem. Imaš kakšno sliko od svojega bivšega? kar tako za hec jo nastavi kot ozadje. Pa potem reci, da se ti slike ne da brisati.

Veš, partnerski odnos je dvosmerna ulica. Tako kot ti meni, jaz tebi. Če ti pa mu to ne odgovarja,  poišči nekoga, ki to razume. Ne samo razume, tako tudi ravna.

Nikar si ne dovoli, da bo ta tvoj partner s tabo počel kar bo hotel. Pokaži, da si ne dovoliš, da bo tvoj ponos poteptal, medtem ko boš ti samo kimala temu kar bo rekel.

Drži se, sem na tvoji strani. Pa še nekaj ti želim, da se to leto, ki je že začelo, uspešno konča.

,,december85” kot pravim, veliko stvari je preveč ,,čudnih,, oz. sumljivih. Ravno par dni nazaj ga pokliče neka ženaka, po glasu in govoru se mi je zdela mlada, na koncu mu je rekla nekaj v smislu ,,ok zmenjeno se vidiva,. tega dela priznam nisem dobro slišala sem pa zelo dobro slišala ko je živahno rekla byeee (kao bajj po angleško), ko ga vprašam kdo je bil pove da mama, pa naj omenim da je njegova mama ženska, ki je že na veliko blizu 60 – leta (oz. nekaj čez 55 jih ima), in moram priznat da še nikoli nisem slišala ljudi v tej starostni dobi govoriti v slengu. Naj omenim še to da je 5 min po tem klicu odšel in rekel da sploh ne bo dosegljiv na telefon nadaljnih 5-6 ur, in res ni bil. Ko ga vprašam kje je bil, ne pove. Ko postanem tečna, ker želim vedet se pa razburi. To večkrat naredi, določen dan in ga ni do naslednjega dneva zjutraj. Naj omenim še to da sem ga s svojimi starši spoznala, on pa mene z svojimi ni, kot razlog pove da si z starši ni tako zelo blizu, kar pa je najbolj glup izgovor saj je druge bivše brez problema pripeljal domov, z eno ima od prej celo skupnega psa in si ga delita na vsake toliko. Aja pa še to naj omenim, jaz sem ga z svojimi starši spoznala, ker prihaja pač k meni domov na obisk in je bilo neizbežno da jih spozna, sem pa sama z svojimi v zelo slabem odnosu (oče alkoholik, mama je tudi posebna itd.) pa vseeno, sem ga spoznala.

Ne vem, toliko je red flegov da ne vem kaj več mislit, vsega pa ne bi opisovala zaradi svoje zaščite osebnosti, da se ne bi kdo prepoznal.

Razmišljam, kako bi ga lahko ulovila da ne vara, da bom imela dokaz. Menim pa, da ko človek začuti tisto nekaj v srcu, tisti čut, ko veš da nekaj ni ok in da se nekaj dogaja potem verjetno tudi je nekaj na tem, žal. In mislim da nisem samo brezveze ljubosumna.

Imate pa prav od nekoga (očitno vaeh) me sigurno skriva.

Hvala za lepe želje, tudi jaz Vam želim srečno in uspešno novo leto!

“Zakaj711”, imaš prav, čim manj osebni podatkov na splet, zakaj bi te nekdo prepoznal.

Razmišljam pa takole:

Želiš partnerja ujeti pri varanju. To se da ugotoviti na preprost način, najameš zasebnega detektiva. Ti so dokaj uspešni in prepričan sem, da tvoj partner detektiva žejnega ne bo uspel pripeljati preko vode. Res pa je, da to nekaj stane.

Osebno pa mislim, da je pri vsem še bolj pomemben njegov odnos do tebe. Težko pade, če ugotoviš, da te partner vara, še težje pa je, ko vedno bolj ugotavljaš, da gre za odnos, ki ga nikakor ne bi smelo biti med partnerjema.

Partner užaljen odide in pride šele naslednji dan, pa ne pove niti kje je bil. Veš marsikdo bi, če bi tako ravnal, potem ko se vrne naletel na zaklenjena vrata in novo ključavnico na vratih. Nisem strokovnjak s tega področja, sem pa prepričan, da je tvoj partner otrok, ki ni ni odrastel in nikoli ne bo. Malo pa je očitno tudi dedoval.

Čudno je to njegovo obnašanje, tebe skriva pred nekom, z bivšo si deli psa, odhaja in prihaja kot se mu zazdi.

Kaj ti svetujem. Poskusi se pogovoriti z njim, čisto resno in zadnjič ter mu povej da tako vendarle ne gre.  Čeprav močno dvomim, da boš s pogovorom karkoli dosegla. Mogoče ti bo celo obljubil, da se bo drugačen, spremenil pa se nikoli ne bo.

Zakaj711, nič ti ne zavidam, si pred težko odločitvijo. Vendar dokaži, da je tudi tvojemu potrpljenju nekje meja.

New Report

Close