Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Proktologija Slikanje z oznacevalci

Slikanje z oznacevalci

Pozdravljeni

Prosim če mi pojasnite sledeči izvid

Opravila sem slikanje z označevalci ki pokaže zastoj 15 označevalcev v črevesu po šestih dneh večina v levem kolunu in rektumu. Prosim če mi poveste kaj teli označevalci prikazujejo.

Hvala

Lep pozdrav Nataša

Odgovor na objavo uporabnika
Nattyy1974437, 25.08.2021 ob 13:04

Pozdravljeni

Prosim če mi pojasnite sledeči izvid

Opravila sem slikanje z označevalci ki pokaže zastoj 15 označevalcev v črevesu po šestih dneh večina v levem kolunu in rektumu. Prosim če mi poveste kaj teli označevalci prikazujejo.

Hvala

Lep pozdrav Nataša

Lepo pozdravljeni!
mazal iz napisanega ni jasno za katero preiskavo gre, slikanje z označevalci je splošen izraz, obstaja veliko različnih načinov slikanja in različnih označevalcev, tako da žal iz napisanega ne morem komentirati popolnoma ničesar. Svetujem da se za razlago obrnete na zdravnika, ki vas je na preiskavo napotil, on bo vedel kaj je bila indikacija, kakšno slikanje, kakšen namen preiskave… lp,

Pozdravljeni

Hvala za tako hiter odgovor. Imela sem Rtg abdomna z markerji. 15 radiopacnih oznacevalcev je vidnih v projekciji debelega crevesja  vecina v podrocju descemensa in sigma RTG znaki upocasnjenega prehajanja črevesne vsebine skozi debelo črevo.  Zelo rada bi vprašala lečečega zdravnika   vendar mi je samo dal odgovor da rabim narediti še CT konoloskopije. Imam težave z zaprtjem in občasno krvavo blato.
    Zato sem se tudi obrnila na vas ker mi doben ne da razlage.
    Hvala lp Nataša

Odgovor na objavo uporabnika
Nattyy1974437, 25.08.2021 ob 17:22

Pozdravljeni

Hvala za tako hiter odgovor. Imela sem Rtg abdomna z markerji. 15 radiopacnih oznacevalcev je vidnih v projekciji debelega crevesja  vecina v podrocju descemensa in sigma RTG znaki upocasnjenega prehajanja črevesne vsebine skozi debelo črevo.  Zelo rada bi vprašala lečečega zdravnika   vendar mi je samo dal odgovor da rabim narediti še CT konoloskopije. Imam težave z zaprtjem in občasno krvavo blato.
    Zato sem se tudi obrnila na vas ker mi doben ne da razlage.
    Hvala lp Nataša

Pozdravljeni!
rtg slikanje črevesja se najpogosteje uporablja za prikaz poteka črevesja in gibanja vsebine skozenj, zato je tudi smiselna preiskava pri zaprtju.
Podrobnejšo razlago o preiskavi in za kaj se uporablja lahko najdete tukaj: https://drmed.org/wp-content/uploads/2014/06/40-Rentgensko-slikanje-prebavil.pdf

Lahko da so kakšni divertikli ki upočasnjujejo prebavo, lahko tudi da so prisotni notranji hemoroidi ki zakrvavijo ob tršem blatu in je krvavitev posledica le teh…

lp,

New Report

Close