slikanje na steno
Dajte mi prosim povedat, ali je za slikanje na steno potrebna kakšna drugčna barva, ali normalna barva za barvanje sten? Je kak postopek za slikanje? Enkrat sem slišala, da bi se naj začelo s temno barvo, pa potem vedno bolj proti svetli. Slika je v priponki. Sem našla na intenetu, pa se mi zdi še najbolj preprosta, glede na to, da ne rišem najboljše.
Noro dobre ideje! Najbolj mi je všeč tisti travnik! Čeprav preveč pisane stene delujejo preveč agresivno. Kaj umirjenega pa se mi zdi krasna popestritev otroške sobe. Zvezdnato nebo in kravica na sliki so idealna popestritev svetlo modrih sten!
Sicer nimam kakšnega posebnega nasveta, za katerega si prosila (jaz sem na tem področju zelo skromna: ), rada bi te le opozorila, da ne uporabljaš tempera barvic, če bodo poslikave v dosegu kakšnih majhnih ročic. Saj veš, te so velikokrat mokre ali vlažne in ob dotiku se tempara hitro razmaže.
Sicer pa pokaži, ko kaj ustvariš. OK?
Živjo!
Tud jaz sem risala na steno z akrilnimi in je tudi še kar znosno=) V bistvu sem kombinirala akrilne in tiste za beljenje(ker so pri večjih količinah cenejše, npr. bela barva). Prej sm še poskušala v bratovi sobi (če bi se kaj zalomilo ha,ha=)) in je tudi uspelo.
Fajn je, da si sliko najprej malo skiciraš in kot povsod najprej ozadje in potem kakšne detajle=)
In meni se zdi, da ni tolk težko, itak če se zmotiš, ni panike… samo sobo prebeliš=)=)=) ha,ha…