SLIKANJE CELOTNE HRBTENICE
Pozdravljeni!
Stara sem 31 let in imam težave s hrbtenico, saj imam veliko sedečega dela. Bila sem na slikanju celotne hrbtenice.
Izvidi so naslednji:
Vratna hrbtenica: Normalna višina korpusov in diskusov. Rahla dekstrokonv. devijacija vratne hrbtenice – drža? Začetna intervertebr. artroza L/S prehoda.
Prsna hrbtenica: “S” sasta devijacija torakalne hrbtenice – motena (analgična?) drža. Začetna kostotransverzalna artroza obojestranska. Zmerna večetažna osteohondroza torakalno v sredini.
L/S hrbtenice: Normalna višina korpusov in diskusov. Incip. intervertebr. artroza L/S prehoda.
Zanima me, če se te težave da odpraviti in kakšni so postopki zdravljenja.
Pozdravljeni,
vezano na vaš izvid gre v ledvenem delu za začetne spremembe v sklepih, ki najbrž ne pozročajo večjih težav. V prsnem delu gre za ukrivljenost – skolizo, ki je verjetno analgična (kar pomeni, da gre za protibolečinsko držo). Kar se tiče predela vratu – desnokonveksna ukrivljenost je lahko zaradi vratu samega ali zaradi težav, povezanih v prsnem delu hrbtenice.
Vzrokov za vaše stanje je več, kontraindikacij za zdravljenje z manunalno medicino ni. Zatorej vas vabim na pregled v eno od naših ordinacij, kjer vam na podlagi kliničnega pregleda in vseh izvidov lahko svetujemo glede nadaljnjega zdravljenja.
Lep pozdrav,