Slika zobov
Zobar me prepričuje,da imam dva zoba za spulit.Na enem bi treba dat samo plombo ki je odpadla.Poslal me je slikat in da se bo tam videlo da sta fertik.Sedaj pa gledam sliko ortopan in zob je popolnoma enak na sliki kot vsi ostali ,ki so kao v redu.Tud korenina se super vidi je cela.Po katerem ključu bo to on videl,da ni dober ko je pa v pikico enaka korenina kot od dobrih zobov.Ni mi to najbolj jasno.Na eni korenini je res na sredi nekaj zatemnjeno in to je verjetno napakica ampak na tistem o katerem govorim pa je vse super.
A kdo ve kako se vidi na slikah ,če ni korenina dobra.
Ja in na zobu,ki mi ga noče plombirat ni nobene megle.Na tistem drugem je malo čudno ampak noben ne dela težav in če mi oba spuli bom moral vsajat implatante zgoraj na kuncu desno.Je mi pa rekel krurg ki dela implatante v zagrebu,da tam delat implatante na tistem mestu bo izredna težava in da bo treba potem vse spodnje zobe brusit in na novo oblačit,kar pa nima smisla delat in da naj si pustim tale dva ki bosta verjetno zdržala kar mekaj let.moj zobar je pa trmast in hoče spulit.Pa ta dva sta že dvajset let takšna in točno prejšnji teden po njegovem nista več dobra
Saj človek ne more verjet, na starševskem čveku se išče strokovne odgovore glede zob… pa to ti takole na daljavo tudi največji strokovnjak ne more povedat!
Sicer pa ti očitno zadeve bolj obvladaš kot tvoj zobozdravnik – torej ne dat pulit zob, dokler se tebi ne bo zdelo potrebno oziroma dokler ti na sliki ne vidiš, da je z zobom kaj narobe.
Aja, pa slika zob in ne zobov, tako mimogrede.
Zobi so vredni po kosu najmanj 1000 eur vsak in še to za določeno obdobje.Implatant traja vsaditev 2 leti in ni se za hecat in pulit kar tako.Še vedno sem mnenja,da mrtev zob vzdrži vsaj deset let dlje od implatanta.Pa pri implatantu se nekajkrat vse skup zagnoji in res nisem pristaš.Oče tega kirurga ko vsajuje zobe mi je rekel ,da so vsadki en velik nateg.Seveda ta oče je bil zobar starega kova ne pa kot ti današnji k jim je špica znanja človeku dat protezo.Ta stari je vzel pilice in pol ure pili in čistil korenino in za to ni nič ralunal.Računal je samo plombo na koncu kakšnih 5 eur.Sem ga vprašal kaj pa račun za zdravljenje je rekel da je to vse računano v plombi.Tolk da boste vedeli kako vas nategujejo in računajo vsak obisk 40 eur.V bistvu porabijo par evrov za material.Zobarji imajo 120 kratni zaslužek pri vsakem obisku.To sem izvedel od popolnega privatnika,ki je delal samo za denar in kljub nizkim cenam je živel kot aga .Ti današnji imajo milijonske prihranke na račun natega strank.
Ja samo pulit je treba pol priteka denar.
Šel bom k drugemu in klinc gleda mojega zobarja