Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje slepo jajce – srečen razplet – ali je možno???

slepo jajce – srečen razplet – ali je možno???

Na kratko: 5T vidna gest. vrečka, 6T enako, 8T ploda nikjer… diagnoza blighted ovum (ne vem če točno tako) – abrazija…

Kako izgleda, kako poteka? Pogledajo še prej z UZ? preverijo, če ploda res ni?

Kakršnakoli možnost, da bi se nosečnost srečno razpletla? ali je to to???

Naročena jutri, upanja nimam dosti, a kljub vsemu me zanima, če je vendarla vsaj pikica možnosti, da še ni vsega konec… Sem pa videla črnino tam, kjer bi moral biti plodek…

Vsaka vaša beseda bo tolažilna!!! Hvala!

Obišči še kakšnega drugega ginekologa, čeprav samoplačniško. Moja znanka je bila že naročena na čiščenje, sama pa je bila prepričana, da je noseča. Zdravnili so bili prepričani, da gre za neke vrsto cisto in ne vem kaj še. Z velikimi mukami je našla drugega ginekologa in ta ji je potrdil, da je noseča. Ima 1 leto staro krasno deklico. Držim pesti, da bo vse v redu.

obvezno narediti še en uz…

Na ginekološki kliniki v LJ ti pred abrazijo naredijo še en UZ, take so
moje izkušnje.

LP

sicer se ne spoznam toliko na to,ampak po mojem pojdi Še na en UZ k drugemu G.
Veliko sreče!!!
LP
14t

Kakor vem mora še en g potrditi diagnozo. Vsaj pri meni ko je bil sum na izvenmaternično nosečnost, je bil najprej pregled pa trije bradati strici zraven in ko so se vsi strinjal da to ni to so me poslal domov.

Uf… hvala… Ful ste hitre!

Zdej pa še eno vprašanje.. UZ Šempetr, NG… Kakšno priporočilo???

Grem še na enega, preden mi naredijo to…

Hvala in LP!

V Šempetru je ful fajn dr. Zavrtanik, v Novi Gorici mi je v redu moja gin. dr.Margičeva…za še koga pa ti bodo itak punce svetovale…
Srečno!
Pati

Vsekakor bi ti prvo morali narediti test Beta hsg v krvi. In mislim, da ti ga bodo. meni ga na GK so, ko niso nič videli na UZ.

Oj, pred abrazijo, ti morajo 100% nardit se en UZ.
Srecno!

Imam malce drugačno izkušnjo, ampak vseeno. Meni je otroček umrl v 20. tednu – srček je prenehal biti. Pred sprožitvijo poroda sem imela kar 3 UZ-je. Enega pri mojem G, drugega na ginekološki urgenci v LJ in tretjega na ginekološki kliniki. Zagotovo pred posegom krepko preverijo!

Vseeno pa lahko greš še kam drugam na samoplačniški UZ.

Srečno, drži se!!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Obvezno prej preveri, prijateljica se se danes, po dveh letih, sekira, zakaj je poslusala zdravnico in takoj tisti dan sla na ciscenje.
Abrazija pomeni ciscenje maternice, praviloma pod narkozo, vsaj vcasih je bilo tako (15 let nazaj so jo delali meni zaradi iste diagnoze, vendar pri 11 tednih)
Zelim ti vso sreco

Jaz se oglašam s podobno izkušnjo. Pred dvemi leti mi ginekolokinja nikakor ni našla odbojev ploda, naročala me je enkrat na teden, nato pa me je poslala še h ginekolokinji v bolnico, kjer je ugotovila enako kot moja zdravnica: blighted ovum – to pomeni, da je prazna gestacijska vrečka. Mogoče te bom razočarala, vendar mislim, da je prav da slišiš tudi eno, ki ima podobne izkušnje. Bolniška ginekolokinja je sicer rekla, da če že hočem, lahko počakam še en teden (zelo neprijazno), kar seveda sem – vendar ni bilo nič novega niti čez en teden in sem šla takoj na abrazijo (čez dva dni). Tisti dan, ko je abrazija, me je še ena ginekologinja pogledala – enak rezultat.

Za malo spodbude pa ti sporočam, da sem danes noseča 13 6/7 tednov.

Če želiš še kakšne informacije me kar vprašaj.
Pa nikar se ne boj. Sčasoma se vse uredi.

Želim ti veliko sreče!

Pozdravljeni,

Mene pa zanima ali gre lahko v priemeru da se vidi le GV in RM tudi za slepo jajce ali to potem zaradi RM ze vec ni?

New Report

Close