Pozdravljeni.Star sem 15 in sem ponavadi ful paničen glede kakih bolezni ali bolečin.V petek zvečer sem spil par “špricarev” in v soboto 2x bruhal.Prvič okrog 13.00 in drugič okrog 7 ure zvečer.Danes pa sem sedel za računalnikom in me je naenkrat začelo pikati v spodnjem desnem delu trebuha (kjer je ponavadi slepič).In ko sem pogooglal glede slepiča sem opazil da so simptomi bolečina v trebuhu in bruhanje.Zato sem se ustrašil,tudi oče je rekel da je morda slepič.Sem v skrbeh kajti čutim rahle (res rahle) bolečine v trebuhu.
Moram pa priznati da me ni to prvič tako spikalo v desnem spodnjem območju trebuha.Na slepiča se nebi zmislil če včeraj nebi 2x bruhal.Nevem ali je bilo od alkohola ali je možno da slepič?
Sem zelo v skrbeh,hvala za odgovor.
Spoštovani,
razumem, da vas je strah bolezni in bolečin. Zato točoko težje sprejmem in razumem, da uživate alkohol tako mladi in v tako velikih količinah. Za odraslega moškega je več kot 2 enoti v istem dnevu meja varnega pitja. To je 2 dcl vina ali eno pivo in nič več. Za odraščajočega človeka pa je pitje alkohola zelo problematično, saj sproži v živčevju spremembe, ki vodijo v razvoj potrebe po pitju in s tem v odvisnost! Seveda je lahko krivo eno ali drugo. Za vnetje slepiča so značilne bolečine v desnem spodnjem delu trebuha. Če ne minejo, ampak se stopnjujejo, je potrebno iti k zdravniku.
LP. Marija Š. Gašperšič