Najdi forum

Slepič?

Pozdravljeni.Star sem 15 in sem ponavadi ful paničen glede kakih bolezni ali bolečin.V petek zvečer sem spil par “špricarev” in v soboto 2x bruhal.Prvič okrog 13.00 in drugič okrog 7 ure zvečer.Danes pa sem sedel za računalnikom in me je naenkrat začelo pikati v spodnjem desnem delu trebuha (kjer je ponavadi slepič).In ko sem pogooglal glede slepiča sem opazil da so simptomi bolečina v trebuhu in bruhanje.Zato sem se ustrašil,tudi oče je rekel da je morda slepič.Sem v skrbeh kajti čutim rahle (res rahle) bolečine v trebuhu.
Moram pa priznati da me ni to prvič tako spikalo v desnem spodnjem območju trebuha.Na slepiča se nebi zmislil če včeraj nebi 2x bruhal.Nevem ali je bilo od alkohola ali je možno da slepič?
Sem zelo v skrbeh,hvala za odgovor.

Spoštovani,

razumem, da vas je strah bolezni in bolečin. Zato točoko težje sprejmem in razumem, da uživate alkohol tako mladi in v tako velikih količinah. Za odraslega moškega je več kot 2 enoti v istem dnevu meja varnega pitja. To je 2 dcl vina ali eno pivo in nič več. Za odraščajočega človeka pa je pitje alkohola zelo problematično, saj sproži v živčevju spremembe, ki vodijo v razvoj potrebe po pitju in s tem v odvisnost! Seveda je lahko krivo eno ali drugo. Za vnetje slepiča so značilne bolečine v desnem spodnjem delu trebuha. Če ne minejo, ampak se stopnjujejo, je potrebno iti k zdravniku.

LP. Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Pozdravljeni ,jst sem bil 30.11.2012 operiran za slepič .to je bilo pred 14 dnevi..zdaj me pa zanima koliko časa po operacji ne smem uzivati alkohola??hvala za odgovor

lp

Pozdravljeni!

Ni posebnih omejitev.

Lp,Nataša Smrekar

New Report

Close