Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Slepič?

Slepič?

Spoštovani,
V četrtek me je začelo boleti v spodnjem delu trebuha,ker sem sumila, da so posredi ginekološke težave sem šla do svoje ginekologinje, ki je izključila ginekološke težave. Poslala me je k splošni zdravnici, da mi da napotnico za pregled pri kirurgu – sum na slepič.
Ko sem prišla tja so mi naredili UZ in pri katerem niso uspeli prikazati slepiča in niso bile vidne povečane bezgavke. Povečane sem imela levkocite 10,9. Poslana sem bila domov, da v primeru, če začnem bruhati ali dobim drisko pridem nazaj. Naslednji dan sem prišla na kontrolo. Bolečina v trebuhu je bila še vedno prisotna, počutje se je poslabšalo. Znova sem bila poslana v laboratorij in levkociti so bili 11,4. Zdravnik mi je rekel, da gre za blago vnetje slepiča. Poslal me je domov z navodili, da počivam in jem prepečenec in čaj.
Danes še vedno čutim bolečino v trebuhu. Blato sem danes odvajala-bilo je malo mehkejše. Slabo mi je vendar ne tako, da me sili na bruhanje. Splošno počutje je zaradi bolečine slabo. Zanima me ali lahko vzamem kakšno tableto proti bolečinam? Koliko časa lahko traja blago vnetje slepiča? Ali je se operacija slepiča opravi lapaskopsko?
Hvala za odgovore in vaš čas.
Lp
Iana

Spoštovani!

Zdravila proti bolečinam lahko vzamete. Vnetja se vlečejo tudi po 10 dni.

Ne vem, če op. slepiča že rutinsko opravljajo laparaskopsko. Sicer pa je rez majhen in v liniji bikinija.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Izšel je priročnik Diagnostične preiskave za vsakdanjo uporabo z navodili za bolnike [www.drmed.org]. Kupite ga lahko v knjigarnah DZS in Mladinske knjige.

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

ja, slepič po novem že operirajo z laparoskopijo.

lp

New Report

Close