Najdi forum

Pozdravljeni! Sem 31 letna ženska, introvertirane narave (vedno so me bolj zanimali kakšni izobraževalni tečaji kot pa diskoteke, koncerti, nekako nimam potrebe po vsakdanjem druženju) in že več let se nahajam v ‘slepi ulici’ in ne najdem poti ven in opažam, da me to iz dneva v dan bolj muči. Težave imam na dveh področjih-zaposlitvi in partnerstvu. Ne najdem niti eno niti drugo. Zaradi tega sem konstantno v stresu in tudi moja samozavest trpi.
Glede zaposlitve- sem študirala in doštudirala pedagogiko, imam 2 leti izkušenj (preko javnih del), že 3 leta iščem in ne dobim nič. Ne, ne iščem samo na tem področju ( iščem tudi na področju prevajalstva),. Iščem tudi v tujini, angažirala sem celo moje sorodnike v Nemčiji (jim poslala življenjepis, prevod diplome) in nič pametnega ne dobim. Med tem časom, se učim tuje jezike, za nemščino in italijanščino načrtujem dobit certifikat, učim se ruščine. Vem, da so težki časi na tem področju, ampak da sem že toliko časa brez zaposlitve, mi že precej najeda psiho. Rada bi se osamosvojila (živim pri starših), ampak brez zaposlitve je to nemogoče.
Zaradi svoje introvertiranosti pa imam tudi probleme pri iskanju partnerja. Nimam ravno družbe, vsi so se nekako razkropili, imajo že svoje družine. .Živim v kraju, ki je poznano kot ‘bogu za hrbtom’, ni kakšne aktivnosti niti za ekstravertirane, kaj šele za nas-introvertirane. Nova poznanstva iščem preko interneta. S kar nekaj sem že šla na kavo, ampak ni nekakšne ‘kemije’ ali sem že čisto otopela, ne vem. Najdaljša veza je trajala 2 leti, vmes sem imela dve krajši (po 4 meseca) in to je to. Moški pravijo, da sem lepa, imam sicer malce viška kilogramov, vendar me to ne moti, vedno sem bila malce bolj polna. Sprašujem se, če bom sploh kdaj našla partnerja, izkusila ljubezen. Vsak dan se sprašujem, kaj delam narobe, ali sploh kaj delam, ker rezultat je isti, kot če ne bi naredila nič. Vem, da bom najprej morala delat na svoji samozavesti, ki mi je močno padla zaradi neuspešnega iskanja službe in partnerja, ampak sploh ne vem, kaj in kako začet, kaj spremeniti. Zelo bi bila hvaležna vsakega nasveta.

New Report

Close