Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Slepa mesta v vidnem polju

Slepa mesta v vidnem polju

Dober dan!

Pred nekaj urami se mi je zgodilo, da sem naenkrat slabo videla – zdelo se je, kot da je v vidnem polju nekaj slepih mest – ki pa niso bila na robu, pač pa posejana po celem vidnem polju. Vse skupaj se je stopnjevalo do te mere, da sem težko prijela tako veliko stvar, kot je kozarec, sa ga nisem dobro videla. Ta mesta niso bila črna, pač pa bela ali siva. Poskusila sem zapreti eno oko, potem drugo, pa ni bilo bistvene razlike. Čez kakšnih 20 minut se mi je slika začela jasniti, ob robu, na eni strani vidnega polja pa sta se pojavili dve utripajoči, barvni krivulji, ki sta utripali in se večali in se počasi premikali proti robu vidnega polja. Sedaj vidim že skoraj normalno, a še zmeraj rahlo megleno. Rahlo me tudi boli glava v predelu oči in čela – boleti me je začela šele, ko se mi je slika že precej zjasnila. Stara sem 30 let, nimam dioptrije (je pa minili že nekaj let, odkar sem bila na pregledu), nimam občutka, da slabo vidim, drugače nimam glavobolov in sem kadilka. Veliko delam za računalnikom in zadnjih nekaj noči sem zaradi obilce dela manj spala. Kaj takšnega se mi je zgodilo prvič in me je precej prestrašilo. Se je to zgodilo le zaradi preutrujenosti, ali je lahko kaj resnejšega?

Kot opisujete gre lahko za migrenski napad, še posebno če je bilo to pred obema očesoma, seveda pa je potrebno narediti temeljit pregled in brez pregleda in dodatnih preiskav težko rečem za kaj gre.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close