sleepy wrap
za 3 mesečnika nbom kupila nekaj v čemer ga bom lahko nosila. Sprva sem se ogrela za hotsling (pouch), sedaj bolj za sleepy wrap.
Kaj mi priporočate? Spodaj desm napisala + in – posameznega po mojem mišljenju, kolikor sem lahko povzela po pregledanih slikah (v resnici nobene nosilke še nisem sprobala)
POuch:
+ ni ga potrebno zavezovati, in si ga zelo na hitro nataknem
+ otroka lažje vstavim vanj
+ omogoča (udobnejše) nošenje na trebuhu, boku, obrnjen naprej ali nazaj
– oprtan čez eno ramo, posledično te zaradi neenakomerne razporeditve teže začne boleti rama
– primernejši za zelo male dojenčke, po 6. mesecu ne več tako
SLEEPY WRAP
+ otroka je bolj prižet k maminemu telesu, ne more pasti ven, tudi če počepnem oz. se malo nagnem
– posledično je poleti mami in otroku bolj vroče, se potita
+ namesti si ga lahko mama in oče (različna višina)
– vzame kakšno minutko, da ga zavežeš (saj bi se hitro naučila, pa vendar traja)
Doma ni težava. Če stopim na parkirišču iz avta in želim čim hitreje v trgovino, pa je namestitev otroka iz avtosedeža v SW že malo težavnejša
– ko ga zavežeš, dol grdo visi preostanek traku
– otroka nosiš le v spečem – lunca položaju in trebuh na trebuh. Ni možno nositi, da otrok gleda naprej ali na boku.
Prosim če pregledate moje + in – ter me popravite, če se v čem motim. Kaj uporabljate ve in kako ste zadovoljne, nbi izbrale še 1x isto nosilko ali drugo za otroka po 3 mesecu?
Hoj,
jaz ravnokar za 4-tedenskega novorojenčka uporabljam sleepy wrap in je super. Hot sling za tako majhne še ni ok. Ne vem pa, kako se bo obnesel kasneje. Pri prvi punčki sem kupila hot sling bolj pozno, ko je imela 5 mesecev in nekaj naslednjih mesecev sem ga z veseljem uporabljala, je pa res, da te začne boleti rama in ni za dolge nošnje – je bolj za na hitro, ko npr. postane otrok siten v vozičku pa ga malce ponosiš v slingu (po 20 min. mi je bilo že dovolj!). Je pa +, da je majhen, priročen, hitro se ga namesti in zato ga res imaš lahko s seboj v vozičku/ torbi. Najraje sem pri prvi punčki uporabljala kengerujček, ergo baby (poglej site ergo baby carrier). Super od 4. meseca naprej pa do 1,5 leta (vsaj), otrok je v dobrem položaju kar se hrbtenice tiče, ti pa nosiš težo na bokih in manj na ramenih.
Jaz sem pri prvem otročku uporabljala prvih nekaj mesecev štorljo – ala pouch varianta. Večinoma sem ga nosila v položaju lunce, ko je bil malo večji pa tudi tako, da je “sedel” in gledal naprej. To, da se pouch nosi samo čez eno ramo mi ni bil problem saj je bil takrat otroček še dovolj lahek, predvsem pa sem ga uporabljala doma za uspavanje, kadar je rabil mojo bližino in pri prenašanju iz avta oz vozička do stanovanja (4. nadstropje brez dvigala). Pri nekako 4 mesecih sva prešaltala na wrap, ki se je odlično obnesel, saj resnično omogoča več različnih položajov, ki otroku omogočajo opazovanje sveta ali samo crklanje pri mamici/atiju obenem pa se teža razporedi čez cel hrbet in je otroka brez težav nositi tudi, ko ima že okoli 10 kil. Zavezovanje hitro usvojiš, tudi zunaj sva se hitro “namontirala” slabost je samo ta, da je zelo dolg in če si ga zavezuješ zunaj se ti blago vleče po tleh dokler si celega ne zavežeš. Pri nekako enem letu sva wrap zamenjala za mei tai, ki ga uporabljam še sedaj. Tudi ta nosilka omogoča več načinov nošenja, vendar je pri večjem malčku najuporabnejši način na hrbtu. Mei tai se hitro in enostavno zaveže, otrok pa ni tolikokrat previt s trakom zato mu ni v njem ni vroče. Naš fantin je sedaj star 20 mesecev in se v njem še vedno rad nosi.
Ker sem noseča z dvojčki tudi jaz premišljujem kaj naj uporabim za naše prihajajoče pikice. Predvsem za začetne mesece, kasneje bom že kombinirala z wrapom in mei taiom. Za začetek pa si želim nekaj enostavnega, po možnoti kaj takega kar bi mi omogočilo po potrebi imeti ob sebi oba otročka hkrati (žal bom do poznega popoldneva z otroci vedno sama). Razmišljam o pouchu, sleepy wrapu in ring slingu.