slaščičarna v Ljubljani
Hojla!
Zgodba: nedelja, proti večeru, dva mlada razpoložena za dober sladoled in slastne tortice, Ljubljana…ena ura furanja gor pa dol po Ljubljani – groza. Galerija Grad, kjer so kar se mene tiče najnaj tortice – nimajo sladoleda (jst bi tortico, on sladoled…), slaščičarna u Tivoliju ob bajerju – sladoled od ljubljanskih mlekarn, gneča plus umazanija in natakarji kadijo in sanjajo pred vhodom…, Žabar (mi sicer ni všeč ampak sva vseeno poskusila) – ni tortic…Precej bedno…
Vprašanje: KAM??? Mora bit slaščičarna, domač sladoled in vsaj huuuda višnjeva torta. Hm? Kakšne ideje? Bom zelo zelo hvaležna! 🙂
Pa pa, Maša
Slaščičarna Anika v Trnovem zraven trnovskega zvona.
In druga tudi v Trnovem, ne vem imena, je pa v bloku za Petrolom, čisto na koncu zraven cvetličarne. Zadnji blok na levi, če greš iz Trnovega na obvoznico.
Gostlina Kresnica v Kosezah nasproti Merkatorja (ob nedeljah so vrste za sladoled)…
Veliko sladkih užitkov.
v stari ljubljani sta kar dve slastičarni, obe z dobrimi tortami in domačim dobrim sladoledom. Ena, mislim da Pixi, je v prostorih bivšega zmajčkovega butika, od Magistrata proti Šuštarskemu mostu, druga pa čisto na drugem koncu stare Ljubljane pri vodometu, kjer je bila že včasih domača slastičarna. Sicer naj se pa potrebnih sladkorja in dobrih slastičaren očitno kar nekaj :))) res dobra slastičarna (prava “Šiptarska”, brez nacionalizma, da ne bo kdo narobe razumel, to je pohvala) je sredi Vrhnike, poleg cerkve. Mi vedno parkiramo pred trgovskim centrom in se sprehodimo do nje. torte in sladoled super, cene normalne, postrežba pa tudo do otrok prijazna.
Ja najprej imas uno na wolfovi….zvezda se mi zdi? super skutine in sadne tortice…mjamimi! potem imas pa tam pri Presercu tisto dobro sicer drago slascicarno…pa ne bi avstrijski banki, ampak na drugi strani. sladoled imajo super pa se do bre sadne kupe ali pa ananasove kupe naredijo
izogibaj se zmajckovega butika!
pa cukrast dan:)
Viki je zakon za tortice, samo mislim da nimajo sladoleda, pa tudi zvečer in ob nedeljah je zaprt. Očitno imajo več kot dovolj prometa čez teden.
Drugačeč pa če dobiš pri Žabarju jogurtovo ali višnjevo torto, zraven pa še kepico jogurtovega sladoleda z gozdnimi sadeži- se ti zmeša. Pa načeloma jem samo čokoladne torte. Ampak tale pa sede.