Najdi forum

Slane kopeli tri dni po šivanju rane?

Spoštovani,

ne gre ravno za športno poškodbo, pa vendar potrebujem mnenje kirurga.
V sredo se je oče grdo porezal s cirkularno žago po dveh prstih desne roke. Na enem prstu mu je odneslo kar precej “mesa”. Na srečo kite in kosti niso prizadete. Kirurg v bolnišnici mu je rani zašil. Danes, torej po dveh dneh, je oče prišel na previjanje in kontrolo. Kirurg mu je v izvid napisal, da naj jutri (tri dni po šivanju) prične s slanimi kopelmi večkrat na dan. Očetu je rekel, da naj kopeli trajajo od 15 do 20 minut, nato naj roko osuši in si jo povije.

Ker očetu ni bilo najbolj jasno, kako naj te kopeli izgledajo, sem sama šla do kirurške ambulante, kjer mi je neki drug kirurg rekel, da bog ne daj delat kopeli prej kot v desetih dneh po šivanju.

Zanima me, kdo ima sedaj prav in kakšen namen imajo te slane kopeli ter kako se jih pripravi in kako naj jih izvajamo?

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Tanja

Spoštovana,

sam ODSVETUJEM kopanje ran do enega dneva po odstranitvi šivov!

Lep pozdrav,
Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close