Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Slan okus v ustih

Slan okus v ustih

Pozdravljeni,

tudi jaz rabim pomoč, ker ne vem več na koga naj se obrnem in sicer imam že eno leto slan okus v ustih, ki ga ne morem odpraviti. 2x sem bila pri orl, kjer niso odkrili nic posebnega razen vnetje sluznice, ker imam GERB.Bila sem tudi na gastroskopiji, kjer mi je zdravnica ugotovila izločanje žolča v želodec, zato naj bi izlocila vse maščobe. Tega sem se striktno držala in v 3 mesecih shujšala za 20 kg, vendar slan okus v ustih še vseeno ostaja. Jemala sem tudi ursofalk vendar ni nič pomagal.

Res pa je, da imam poleg slanega okusa tudi vseskozi bel jezik, oz. obloge na jeziku.

Vesela bi bila vaše pomoči oz. strokovne razlage.

LpS

 

Pozdravljeni, ze leto dni imam slan pkus v ustih, katerega se ne morem znebiti. Imam GERB in refluks žolča, zato imam posebno prehrano brez maščob, vemdar stanje ni nič boljše. 2x sem bila na ORL, vemdar niso ugotovili nič posebnega, razen kronično vnetje sluznice. Imam pa obloge na jeziku, tako, da imam cel  jezik bel.

Prosim za pomoč.

Zdravo, ze leto dni ima slan okus v ustih in ne vem zakaj, prosim za pomoc!!!!

Pozdravljeni,

navajate, da je slan okus v ustih prevladal nad drugimi okusi. Lahko so krive pomnožene patološke bakterije v biofilmu ustne votline (npr. Actinomyces, Prevotella in še druge). Biofilm, ki je 3D struktura kompleksnih ogljikovih hidratov in proteinov, v katerem živijo bakterije,  pa bi lahko preprečil dostop snovi iz hrane do okušalnih brbončic – razen do tistih za slano.

Lahko pridete k meni na ORL pregled ter odvzem mikrobiološkega brisa biofilma z jezika, glede na antibiogram iz brisa pa bi potem škodljive bakterije lahko ciljano odpravili in s tem tudi izboljšali zdravje vaše ustne votline (tudi mehkih obzobnih tkiv).

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close