sladkorna v drugi nosečnosti
Pozdravljeni,
cimet je začimba in se jo lahko zauživa le v majhnih količinah – kot začimbo.
Kot pri vsaki stvari, so tudi pri cimetu pozitivne in negativne stvari. Nekateri pišejo da znižuje krvni sladkor, najverjetneje v večji količini, drugi ugotavljajo da večje količine lahko povzročajo rakava obolenja. Zapisano je tudi, da se odsvetuje v nosečnosti, najverjetneje tudi v večjih količinah.
Lepo pozdravljeni,
Pozdravljeni,
rezultat K-HbA1c je bil zdaj 4.9, kar je še vedno dobro, kajne?
Za v prihodnosti me zanima, kaj se Vam zdi boljše: uporaba fruktoze ali rjavega sladkorja? Decembra se peki peciva zaradi ostalih v družini ne bom mogla izogniti (se tudi nočem, ker to rada počnem), pa me zato zanima, kaj je boljša izbira. Ali morda čisto kaj tretjega?
Lep vikend in hvala!
Pozdravljeni,
vaš HbA1c ni samo dober, ampak je odličen.
Od sladil uporabljajte čimbolj naravne, lahko rjavi sladkor ali pa navaden sladkor. Zmanjšajte samo količino, ki je zapisana v receptu. In ne pečite prepogosto. Gospa Lovšin iz Dite je izdala kar nekaj knjig z recepti za diabetike. Malo raziskujte. Poleg uporabe sladkorja je pomembno tudi, kakšno moko uporabite – peciva so dobra tudi z mešanico polnozrnate in črne moke. Pazite tudi pri maščobi. Vse se da, samo če se hoče.
Lep dan
Forum je zaprt za komentiranje.