Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo Sladkorna in nosečnost – vprašanje glede merilca

Sladkorna in nosečnost – vprašanje glede merilca

Danes sem dobila merilec za glukozo, sem v 33. tednu nosečnosti in sem imela na testiranju za sladkorno eno vrednost malo povišano.

Sedaj me pa nekaj zanima. Sladkor sem si merila 1,5 ure po jedi in najprej namerila 8,8 (naj bi imela max. 6,6). Ker se mi je zdelo veliko, sem za foro takoj izmerila še enkrat in dobila vrednost 7,8, čez 10 minut sem ponovila in je bila vrednost 7,6.

Ne vem, koliko so potem ti merilci sploh točni (dobila sem ga v ambulanti)?!?!?

90 min po obroku naj bi bila za nas, diabetike, NORMALNA vrednost ne več kot do 8.

Zjutraj pa na tešče od 5 do 6 mmol/l. Jaz dopustim tudi od 4,5 do 6 na tešče
povprečni Hba1c pa do 6,5 %

Če boš imela meritve v teh okvirjih, mislim, da je to dobra urejenost sladkorne.

Tako uravnavam sladkor jaz. Mogoče ti bo še kdo več povedal.

Je pa res, da zdravniki priporočajo vsak po svoje, različno.

So ti mogoče priporočili merjenje/tehtanje OH ?

Tudi jaz imam nos.sladkorno in ko si po več kot 90 min oz po več kot 1,5 uri meriš sladkor ti zelo hitro pada se pozna vsaka minuta, da ga je manj, zato si ga moraš meriti zelo točno na 1,5 ure. Tako pač je. Ti merilci kažejo dokaj točno.

Lp nina

Pozdravljena,

vrednost za nosečnice s sladkorno ne sme preseči 6.6mmol. Rajši se posvetuj z diabetologom, kako naprej. Jaz sem dobila inzulin že pri vrednostih 7mmol.

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close