Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo sladkorna bolezen in alkohol

sladkorna bolezen in alkohol

Pozdravljeni!

Moj oče (58 let) cca. 5 let jemlje zdravila za znižanje sladkorja v krvi. Ima tudi povišan holesterol ter visok krvni tlak. Jemlje zdravila Aglurab, Prenewel, Prenessa, Diaprel, Nolpaza, Aspirin… Kljub temu, da ima povišan sladkor in holesterol vsakodnevno uživa alkohol (večkrat tudi v večjih količinah) ter uživa mastno, težko in nezdravo hrano, Kljub temu, da ga glede na opisano početje večkrat posvarimo glede nespametnega ravnanja, se na nas ne ozira. Zdravnika ne obiskuje, torej sploh ne ve kakšna je raven sladkorja in holesterola, tudi pritiska si ni meri…Nazadnje, ko je obiskal zdravnika je imel raven sladkorja v krvi cca 12.

Zanima me, kako uživanje tablet in alkohol vplivata na telo in kakšne so lahko morebitne posledice takega ravnanja?

Ali imajo sploh tablete učinek, če se ne drži diete?

Hvala za odgovor.

Pri teh letih mu mora samo v glavo “kapnit” kako mora živeti.

Moje izkušnje so, da lahko v nekem časovnem procesu sprememb načina življenja opusti vse tablete, ki jih uživa.
Pri sladkorni le, če je s sladkorno tip II.

Meni je uspelo. Bil sem sladkorni tip II. Užival sem tablete Aglurab 500 3x na dan. Tablete za krvni tlak in holesterol.

Dovolj sem imel vsega. Shujšal sem iz 93 kg na 68 kg.(170 cm) Dnevno hodim 2-3 ure in uredil sem vse.
Danes sem brez vseh tablet z normalnim holesterolom, pritiskom in sladkorjem.
Celoletni povprečni sladkor je 5.7 (k HbA1C-tri meritve na leto)
Starejši sem kot tvoj oče.

Fizično gibanje postane navada in tradicija, spregleda pa lahko le sam.

Pozdravljeni,

v kolikor ne bi jemal tablet za nižanje krvnega sladkorja, bi bil krvni sladkor še precej višji. Ob pitju alkohola se lahko pojavijo tudi hipoglikemije, dolgoročno pa alkohol dviga krvni sladkor. Alkohol tudi zmanjša delovanje zdravil za krvni tlak.

Lep dan

Karmen Janša

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close