Najdi forum

Naša muca je ful nora na sladkarije – najrajši ima kokosovo čokolado. Ker pa vem, da to ni zdravo ji ne dam, čeprav me vedno zelo prosi. A so vaše muce tudi nore na sladko?
Absolutno pa ne mara mleka – ker smo jo hranili na dudo, je dobivala mleko v prahu za mlade muce; tudi, ko je začela sama jesti smo ji še kar nekaj časa dajali mleko v prahu. Potem, smo pa preklopili na navadno mleko in od takrat dalje noče več mleka – samo povoha ga in gre vstran. Pije pa zelo dosti vode.
Tudi glede konzerv je zelo izbirčna – je samo wiskas, čeprav smo ji že od začetka kupovali vse vrste konzerv (če je katera druga konzerva, ne je – pa če je dva dni lačna; wiskas pa poje s takšnim užitkom, da ne moreš verjeti).
Najraje pa je ponoči, podnevi se malokdaj zmeni za hrano.

Zanimiva ta vaša muca! To, da ji ne daš čokolade je zelo pametno, ker je za mačke škodljiva. Raje ji kupi posebne mačje posladke (ki sicer niso sladkega okusa). Moj jih sicer ne mara, ampak muce so si različne in mogoče bo tvoji všeč. Aja, če tvoji muci daješ samo konzerve, potem ji moraš pogosteje čistiti zobke, da bodo brez oblog in da se ji ne bo naredil kamen. Konzervirana hrana je namreč mehka in to za zobovje ni ravno najboljše.

Lep pozdrav!

Mislim, da je mačka čisto pametna zase. Wiskas je okusna hrana, ker je slana. To pa žal ni idealno za živali. Primernejša je Hills, Iams ali Tecnical. Boš pa verjetno rabila kar nekaj potrpljenja, da jo bo sprejela, če upoštevam še to dejstvo, da se lepo crkljata in degustirata.
Mleko pa pijejo mlade muce in muce v risankah. Pri večini muc povzroča drisko. Bolje je dati muci skuto ali kislo mleko.

New Report

Close