Najdi forum

Slačenje pred otroki

Jaz sem se predstavila, kdo ste pa vi? Po vašem celostnem pristopu k obravnavani temi pa je moj odgovor resnično brezpredmeten.

Otroci so v dolocenih razvojnih obdobjih radovedni v zvezi s telesi. To je
del njihovega spoznavanja, ucenja, razvoja . In to je normalno. V teh
primerih jim lahko z našim obcutljivim odzivom / toliko, kot otrok
pricakuje, kar moramo ustrezno oceniti/ damo , njihovim pricakovanjem in
letom ustrezno , najmanj dve sporocili: npr. vidiš, tudi jaz sem podoben
tebi in še dodatno: npr.vsakomur mojega telesa ne pokažem, ker to ne želim.
Tudi tebi tega ni treba. Tvoje telo je samo tvoje in ce noceš, ga tudi tebi
ni treba kazati drugim.

Radovednost otrok pa je treba vedno povezovati z njihovim razvojem in tudi z
“mero” njihove radovednosti. Ce to ni usklajeno in ce pri otroku zaznamo še
druge probleme/ ki se lahko kažejo npr. v obliki posledic/, razdelajmo
razloge za to.

Hmmmm mislim da smo u bistvu tu zelo skrenili iz prave poti.Mislim tole da otroku nekak vsilimo to česar si on ne želli al pa vsaj ne pričakuje je nekak zakomplicirana zadeva.Že res da se ne vem kako skrivati ni treba je pa res da nastavljati tudi ne.Nekje sem zasledil da ste hodil na najlon plažo dokler vam otrok ni jasno nakazal da mu to ne ustreza preveč.Kaj pa če mu že od vsega začetka ni ustrezal pa si ni upal povedat?Pa je šele po par letih zbral pogum?
Mislim da bi se bilo tudi tu treba uprašat,Ker otrok še nima tko razjasnenega uma in da bi znal nekak sam nakazat “to mi pa ne paše”. Tisto z novimi kopalkami pa bi jaz drugače jemal kot pa da je otrok hotel met na sebi kopalke zarad motiva na njih.spolnosti se res ni treba sramovat.ampak najlon plaže so mi pa za otroke preveč.Res da je vsako telo ki je čvrsto in postavno je privlačno pa ni važno kakršnokoli že je.Mislim da spolnost in rečmo naga telesa so sprejemljiva do neke mere.ampak tko da se gre z otroki na najlon plažo je pa že preveč vsaj zame.Aja pa še glede tistega če si otrok ni upal pokazat da mu ne ustreza; sam mam punco ki je bla zlorabljena na tak način(kao ono, zalotla je nekoga nagega in pol ji je svetoval naj se še sama sleče)Skratka vsilil ji je spolnost dosti prehitro in izrabil to.Pa če se do spustimu malenkosti ma punca zdaj na področju spolnosti in tudi normalnega življenja velike probleme(po pravic povedano jo včasih še komi prenašam ampak jo mam tko rad da ji ne bom prizadejal še večjih bolečin in trpljenja ki ga nosi u seb ravno zaradi takšnega vedenja)Res da spolnost ni tabu in da se je ni treba sramovat ampak zato imamo spolno vzgojo pa tko dalje rečmo tudi za igrce ata-mama sem že slišu ki so ponavad pri otrocih pred osnovno šolo.
Skratka ko pride tko daleč da se otrok začne zavedat svoje spolnosti in svojega smisla u življenju se je treba z njim le lepo pogovorit o tem ne pa ga silit u nekaj kar je za njega nesprejemljivo.

lp nekdo

Jaz sicer vseh 42 postov nisem prebrala in časovno tudi malo kasnim z vključitvijo v debato, ki je očitno že zaključena. Vendar bi rada povedala, da zadevo vidim kot zelo tanko mejno črto med normalno goloto in tisto, katero označujemo kot nenormalno oziroma zlorabljanje. Torej po eni strani ima marsikdo od vas prav, pa čeprav na zadevo gledate z različnih bregov.

….Groza če je videti golo telo starša ali otroka zloraba kaj je šele, potem je dotikanje telesa starša oz. otroka še večja zloraba. Kriva sem priznam. Otroku grem namazat lulčka, ker ga peče, ko se mati zbudi, pa jo bom dala na WC in ji obrisala rit. Jutri grem k zdravniku, ki me bo tudi zlorabljal, saj me bo videl golo, celo dotikal se bo mojega spolovila. Predlagam, da se ne skrbi za nepokretne starše, da se poklici kot je ginekologija ukinejo in da so otroci posrani, dokler si ne bodo znali sami riti obrisat.

New Report

Close