Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Slabši sluh, ščipanje na eni strani grla

Slabši sluh, ščipanje na eni strani grla

Pozdravljeni,

že tri tedne opažam, da me na levi strani žrela oz. pod levo čeljustjo ščipa oz. špika, včasih tudi tišči. Bolečina je čisto naključna, ni povezana z požiranjem, gibi, govorom. Ni močna, je pa moteča, sploh zato, ker mi vzbuja strah. Ne gre za vnetje žrela (to sem že večkrat prebolela).

Obenem opažam tudi občasno srbenje v levem ušesu in slabši sluh. Nimam občutka, da bi imela v ušesu pritisk, ko poskušam izenačiti pritisk se tudi nič ne zgodi. Težava mine sama po kakšni uri, vendar pa se čez kakšen dan, dva spet ponovi.

Stara sem 28 let in me skrbi, da gre za rakavo obolenje.

Hvala za vaš odgovor.

Pozdravljeni,

glede na vaš opis je to ščemenje pod spodnjo čeljustjo lahko povečana bezgavka ob virusni okužbi, morda tudi vnetje podčeljustne žleze slinavke. Podobno se lahko zaradi povečane bezgavke na vratu tudi maši uho.

Lahko pa so krive tudi preveč napete grizne mišice, npr zaradi grizenja nohtov, pretiranega žvečenja žvečilnih, škripanja z zobmi (bruksizma).

Priporočam vam UZ vratu za prikaz bezgavk in slinavk ter ORL pregled – endoskopijo spodnjega žrela in grla.

V primeru mišičnega vzroka pa bo pomagalo gretje vratu, razgibavanje, masaža.

Lp,

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close