Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo slabša občutljivost brade po ekstrakciji zoba

slabša občutljivost brade po ekstrakciji zoba

Pozdravljeni,

pred dobrimi 14 dnevi mi je zobozdravnica poskusila izpuliti spodnjo 5. Del korenine je ostal v kosti, zato sem čez 3 dni obiskala še kirurga, ki je delo dokončal. Že po prvem puljenju se mi občutljivost brade ni povrnila na normalno, zato je kirurg med drugim posegom preveril stanje živca. Slednji naj bi bil nepoškodovan, tkivo okoli pa je malo poškodovano. Kljub temu še vedno ne čutim brade od ustnice navzdol tako kot pred prvim posegom. Zanima me, če se to pogosto dogaja in v kolikšnem času (če sploh) lahko pričakujem izboljšanje. Kot lahko vidite, ma začenja malo skrbeti.

Hvala za odgovor in lp,

mm

Spoštovana mirno_morje,

predel, ki ga opsisujete, oživčuje n. mentalis, ki je nadaljevanje živca, ki oživčuje celotno spodnjo čeljust. Ta živec zadaj za modrostnim zobom vstopi v čeljustno kost in ponovno izstopi v predelu med koreninama 4 in 5. Glede na to, da je bil poseg nekoliko bolj težaven, je možno, da je prišlo do poškodbe živca.
Po poškodbi pride do izbojlšanja v nekaj tednih do mesecih.

Hvala za odgovor.

V tem času se mi je občutljivost brade že malo izboljšala, moteč ostaja rob ustnice, še posebno v mrzlem vremenu.

mm

Spoštovana mm,

me veseli, da se stanje izboljšuje. To je dober znak, ki kaže, da potek živca ni bil prekinjen, temveč je bil živec pri posegu le “pretresen” in samo potrebuje določen čas, da se povrne v normalno stanje.

New Report

Close