Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Slabost,izguba apetita

Slabost,izguba apetita

Pozdravljeni!
Prestajam težko psihično obdobje, ki mu kar ni videt konca. Danes zvem, da imam popokane vezi na desni rami, imam tudi osteoprozo pa sem še zelo mlada. S partnerjem nenehne konflikte. Začelo mi je uhajat kar blato.Sem zelo izčrpana in nimam apetita. Vse to prepisujem psihi.Ali je to lahko posledica izčrpanosti in podhranjenosti. Hvala za vaš odgovor. vse dobro.

Izčrpanost in izgubo apetita bi vsekakor lahko pripisali psihi ali depresiji, uhajanja blata pa ne bi avtomatsko stlačil v isto kategorijo in bi bilo vredno opraviti kakšen pregled. Vezi v rami in osteoporoza (s čim so jo ugotovili??) so obvladljive težave in sklepam, da se na to temo pri vas že kaj dogaja. Kaj je pozitivnega v zvezi kjer so stalni konflikti pa ste si verjetno odgovorila že sama. Morda načrt, kaj želite v življenju in kaj boste ukrenili?
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Osteoprozo imam diagnosticirano z merjenjem kostne mase. Delam v zdravstvu zaradi stanja le 4 ure. Sedaj pa imam polno bolniško. Jemljem zdravila Bonviva, d vitamin…Nastopila je z hudo anoreksijo v otroštvu. Ekstremno kaheksijo, ki je bila ob njej.Pa sem še vseeno pozitivna.
Hvala za vaš odgovor in lep dan še naprej.

Potem je osteoporoza že pod nadzorom, morda manjka še malo psihološke podpore… Lep večer!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Stara sem 42 let, imam bipolarno motnjo, depresijo, ki sem mi pojavi enkrat letno, predvsem jeseni ali začetka zime. V začetku menstruacije sem, kot vedno, občutila bolečine v spodnjem delu trebuha in križu,nadaljevalo se je z bolečino glave,(glavobol, ki se je pojavil, že ko sem se zbudila) dva-tri dni,(motila me je svetloba, bolele so me oči, nabolj mi je odgovarjala tema) izgubila sem tek, bolečine v trebuhu se mi po menstruaciji še vedno pojaljajo, apetita tudi ni, glavobol pa se tudi občasno pojavlja.
Ali je to začetek depresije? Redno pa jemjem zdravila za depresijo (efectin in lamictal).
Hvala za vaš odgovor in lepo pozdravljeni.

Kljub temu,da je to najbolj očitna možnost, je vseeno možnih vzrokov še nekaj, od npr migrene za glavobol, do kakšne “trebušne viroze”.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

sem 3 tedne po porodu, in nimam apetita za jesti sploh ce probam na silo mi gre kar na bruhanje .

sem stara 17 let.
izgubila sm apetit kaksne tri dni nazaj. celi cas mi sili na bruhanje ko samo pomislim, da bi si dala kaj v usta. moj fant malo paničari zaradi moje zgodovine z anoreksijo. vendar vem da je predolgo od tega ko sm na lašč izgubljala težo. tole ni isto v 3 dneh sm izgubila 3 kg.. ševedno zdrava teža vemdar sm na meji z podhranjenostjo. nevem čemu naj pripišem izgubo apetita. res je da me nekaj mantra ze kaksne 14 dni. prvič sm imela slabosti ob hoji, potem me je bolelo grlo, po tem sm malo kasljala… in zdaj enostavno nemorem jesti…

LP.

Zdravo! To bi bilo lahko tudi podledica kakšne virusne okužbe, 3 dni ni prav veliko in bi to res težko pripisoval motnjam hranjenja, miniti pa mora seveda v kratkem. S pitjem tekočine pa se je vredno potruditi tudi dokler se ne vrne apetit. Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

hvala za odgovor 🙂 danes sem že malo bolše.. se vsaj lahko podrudim in nekaj malega spravim v telo kljub temu da ni prijetno

Sem optimist in mislim, da boste kmalu ok 😉

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni
Ze priblizno eno leto imam hude bolecine nad popkom in tezave z prebavo.
Vendar se mi je v zadnjem tednu pojavila se slabost,siljenje na bruhanje in izguba apetita. Skoraj nic ne jem.
Prosim za Vase mnenje kaj bi to lahko bilo.

Lep pozdrav,
Nina

Podatkov je zelo malo, težave bi bile lahko povezane z želodcem in želodčno kislino, česa konkretnejšega pa iz napisanega ni možno povedati.
Lep pozdav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Najprej se vam lepo zahvaljujem za vaš odgovor.
Pred 4 meseci sem imela opravljeno gastroskopijo kjer so mi ugotovili da imam razdraženo želodčno sluznico.
Bom težave mal boj opisala. Približno eno leto imam že te bolečine pribl. 1 cm nad popkom,bolečina pogosto seva tudi v hrbet. Na blato hodim bolj poredko.. včasih 4x na teden,včasih samo enkrat.Tudi oblika blata je včasih tekoča in včasih “normalne” oblike.
V približno zadnjih 3 tednih pa se mi je pojavila izguba apetita,posledično tudi hujšanje in me sili na bruhanje. Zaradi teh bolečin ponoči bolj slabo spim. Pojavile pa so se tudi bolečine v mišičah(splošno se zelo slabo počutim-brez energije).

Za vaš odgovor se vam že vnaprej lepo zahvaljujem.
lep pozdrav
Nina

Želodec ostaja med najverjetnejšimi možnostmi, podobne težave z prebavnimi težavami in bolečinami v mišicah povzročajo virusne okužbe, lahko gre pri bolečinah tudi za čisto “funkcionalne”, torej nebolezenske motnje.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni,

Stara sem 20 let in približno 2 tedna nazaj se je pojavila izguba apetita.. Hrana mi ne paše, določena hrana (ki jo imam sicer rada) mi grozno smrdi. Ko se prisilim in pojem nekaj hrane, se pojavi blaga bolečina v želodcu. Večkrat na dan odvajam blato (driska). Ponavadi takoj po tem ko kaj pojem. Shujšala sem za 4kg.
Pred tednom dni sem imela še nezaščiten spolni odnos, ne vem, ali ima to kaj veze. Prehlajena nisem bila nič.

Zanima me kaj bi to bilo in ali bi morala obiskati osebnega zdravnika? Že v naprej se vam lepo zahvaljujem za odgovor. Lep pozdrav.

Težava je strašno splošna in je v ozadju lahko ogromno stvari, od vnetja želodčne sluznice, okužb, nosečnosti, … … …. Ravno zaradi tega menim, da bo treba v živo k zdravniku, če želite priti do pravega vzroka. Težave sicer ne bi s kakšno večjo verjetnostjo pripisoval tistemu nezaščitenemu seksu.

Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close