Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje slabosti ob menstruaciji

slabosti ob menstruaciji

stara sem 42 let, ob vsaki menstruaciji zadnjih nekaj mesecev opažam velike spremembe, teden pred menstruacijo imam bolečine v križu in nogah, ob vsaki menstruaciji pa me spremlja slabost, vendar ne bruham. Moja mama je menstruacijo zgubila že pri mojih letih. Ali ima katera isti primer, zelo bom hvaležna za odgovor?

Obrni se raje na forum za ginekologijo, bodo morda lazje pojasnili.
lp K

imam 52 let – greš za mano – to smo dali že čez – zdaj laufa Climactin
Sprijazni se – eni prej eni kasnej!

jAZ imam udi take težave. Stara sem 45 let in ginekolog pravi da sem že v meni, čeprav imam neredne M. Ali klimaktin res pomaga’ Sem že čisto obupana od blivanja, nespečnoszi in slabe volje.
Lp ANAMARIJA

Pozdravljeni!

Sem stara 29 let in sem ponosna mamica leto dni stare punčke. Zanimame naslednje… Mož je lani zbolel za rakom in sicer na modah in nadledvični žlezi. Od takrat nisva imela spolnih odnosov. Zdravili so ga s kemoterapijami, odstranili so mu eno modo in nadledvično žlezo. Pred kratkim sva po dolgem času imela intimne odnose in ker sem brez zaščite, me zanima, ali obstaja možnost, da zanosim ali je ta možnost zaradi operacije izključena. Bom še lahko mamica enega otroka?
Hvala za vaš odgovor in lep dan…

Spoštovani!

Kljub operaciji in kemoterapiji pri vašem možu,je možno, da zanosite po naravni poti. Sicer so verjetno pred posegi pri vašem možu tudi zamrznili spermo v semenski banki.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Spoštovani,

Trenutno imam že en teden menstruacijo in še nikoli nisem imela vrtoglavice, kot sem jo imela danes in pa neznosne bolečine v trebuhu in glavi. Od česa lahko to pride? In pa ali je res, da lahko zanosiš kljub menstruaciji?

Hvala za odgovor

Lp
Tanja

Spoštovani,

vrtoglavica in glavobol bi lahko bila povezana z nižjim krvnim tlakom ali slabokrvnostjo, bolečine v trebuhu pa z menstruacijo. Če bi težave vztrajale, obiščite vašega izbranega zdravnika. Zanositev ob menstruaciji pa je malo verjetna.

Lep pozdrav

******************************************* doc. dr. Katja Zaletel, dr. med.

tudi jaz opažam pri 43l.da sem dobila drgačne menstruacijeboleče,razdražljiva sem bolj,neredne,tudi kak mesec sploh nič,sedaj pa opažam še močno ipadanje las mislim da je to vse skupaj začetek mene.

Spoštovani!

V perimenopavzalnem obdobju se pogosto lahko pojavi razdražljivost, slabše počutje. Izpadanje las lahko nastane zaradi različnih vzrokov: sezonsko izpadanje, bolezni lasišča, vnetna žarišča v telesu, metabolne in hormonske motnje …

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close