slabost
Lepo pozdravljeni!
Trenutno sem v situaciji, ko ne vem več kaj je narobe z menoj in zato prosim za vaše mnenje in pomoč.
Z možem in dvema majhnima otrokoma (4 leta in 15 mesecev) živim v tujini že peto leto. Jaz sem doma, mož pa dela do večera. Tako sem cel dan sama doma z otrokoma. Pred novim letom smo se za praznike vrnili na obisk v Slovenijo. Še isti večer sem v postelji začutila, da zelo težko diham in srce mi je močno razbijalo. Naslednji dan se je situacija ponovila v trgovini, s tem da me je oblila še vročina in mislila sem, da bom padla skupaj. Mož me je odpeljal na urgenco, kjer niso odkrili ničesar. Po nekaj dneh ležanja in nenehnih slabostih, sem šla ponovno na urgenco, vendar je bilo tam spet vse b.p. Naredili so mi EKG, slikali pljuča, kri v redu, imela sem celo pregled za pljučno embolijo. Njihova diagnoza je bila verjetna preizčrpanost.
Od septembra do novega leta sem tudi načrtno izgubila 10 kg, vendar sem imela npr. kri zelo dobro. Ker sem bila še vedno brez moči, sem obiskala še neko gospo, ki naj bi me z nihalom napolnila z energijo, ob tem pa našla še nekaj težav. Po njenem mnenju naj bi imela ledvične in žolčne kamne in ona naj bi mi jih v času te seanse z nihalom razbila. Predpisla mi je tudi 14 tedensko dieto, ki naj bi bila trenutno v harmoniji z mojim telesom. Jedla naj bi samo ribe, grozdje, suhe marelice, nekaj vrst domače zelenjave (brez stročnic) in pila vodo in planinski čaj, jedla samo brezglutensko hrano. Nič mleka, mesa, drugih vrst sadja. Nisem vedela ali naj ji zaupam ali ne. Začela sem jesti po njeni dieti, da bi si telo očistila, kot mi je rekla. Energijo sem res spet imela. Počutila sem se bolje, potem pa smo se z družino spet vrnili v tujino.
Postalo me je strah, da ko bom spet sama doma, da mi bo slabo. In točno to se je zgodilo. Strah me je bilo iti sama v trgovino, da mi bo slabo. Ni prišlo do hitrega dihanja, ali hitrega bitja srca, samo vročina me je začela oblivati, kot pri slabosti. Vsakič sem se morala vleči in želela sem si samo spati. Potem sem ležala cel dan, ker nisem imela moči, da bi vstala. Na pomoč smo poklicali taščo, ker se nisem upala biti več sama. Dokler je bila tašča tu, nisem imela problemov, tudi psihično sem se sprostila.
Prejšnji teden pa sem imela gripo ali hudo virozo, otroka sta bila tudi bolna in morala sem skrbeti tudi zanju in hoditi tudi ven. Ko je moja bolezen domnevno že minila in je prišel vikend pa me je v trgovini spet oblila slabost in cel vikend sem preležala. Nisem imela apetita, samo spati sem si želela. In tašča je še za en teden prestavila svoj odhod v Slovenijo.
Ali sem res tako izčrpana po bolezni? Ali je v veliki meri kriva ta čudna dieta, ki sem se je bolj ali manj res držala? Ali pa me je samo tako strah, da bi se te slabosti ponavljale, če bom sama? Začela sem delati vaje avtogenega treninga, vendar sem še tako na začetku, da mi še nič ne pomaga.
Kakšno je vaše mnenje?
Elana
Spoštovana Elana!
Karkoli vam rečem bo zgolj ugibanje.
Morda bi bilo smiselno, če vaše vprašanje naslovite na forum splošnega zdravnika ali psihiatra.
Želim vam veliko uspehov z avtogenim treningom.
Špela, Šent
Ponavadi te težave povzročajo psihični dejavniki.
Kot so potlačena čustva, predvsem nezadovoljstvo, jeza, strah…
Predvidevam, da niste zadovljni s svojim življenjem v tujini, da občutkov ne izrazite, ampak so obrnjeni proti vam in vam jemljejo energijo.
Avtogeni trening lahko tudi malo pomaga, vendar, je bistveno, da odstranite in ozavestite vzrok, da se začnete zavedati svojih misli in občutkov.
Kaj razmišljate, ko ste recimo v trgovini, česa vas je strah, kaj razmišljate, ko ste sami doma…. Ni lahko, ker velikokrat svoje misli, “preglasimo”, s svojimi prepričanji in željami, kako bi moralo biti in kako bi se morali počutiti, vendar je resnica globlje v nas. Samo prisluhniti ji je treba.
Forum je zaprt za komentiranje.