Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija slabost po kemoterapiji

slabost po kemoterapiji

Pozdravljeni!
Danes je bil moj mož prvič na kemoterapiji. (Hodgkinov limfom, II.stadij, A X)
Že v proti koncu terapije mu je postalo slabo, večkrat je bruhal. Slabost od dopoldneva, pa do sedaj, ko to pišem še ni popustila, tako da sva komaj prišla domov. Kakšne so vaše izkušnje, kako ste si pomagali pri slabosti?

Hvala in lepo pozdravljeni!
Helena

Pozdravljena!

Nekaj je bilo napisanega že tukaj
http://med.over.net/phorum/read.php?f=164&i=558&t=558

Drugače pa to ni nič nenavadnega, da se slabost povečuje. Pri meni je dosegla vrh tam drugi dan. In je trajala kar nekaj dni. Nekaj časa je potrebno, da se strupi izločijo iz telesa. Mislim, da je najbolje uživati veliko količino tekočine.

Lp Gregor

Helena, živjo!

Najprej tole: vesela sem, da ste tako brzinsko začeli zdravljenje! A veš, kako pomembno je to! Ful! Komaj prejšnji teden sva se videli, evo, pa ste že dali prvo KT čez! Samo, da se odvija!

Kar se tiče slabosti, težko kaj svetujem, ker sama tega problema nisem imela. Vem pa, da nekateri, ki imajo grozne slabosti, za domov dobijo tablete proti slabosti. Ali jih je tvoj mož dobil? Če jih ni, jutri zjutraj pokliči njegovo onkologinjo in ji povej za težave, da mu bo napisala recept. Mislim, da je v takih primerih bolje vzeti še kakšno tableto več, če je potem živjenje znosnejše.

Pedenaj možička kolikor le moreš. To bo trajalo največ par dni, ampak po moje bo že jutri bolje. Koliko KT ima predpisanih? Hej, do poletja bo že kot pušlc. 🙂 Zdaj pa le skupaj zdržite te terapije. Močno stiskam pesti za oba. Za moža in tudi zate, ker si ful pogumna žena!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hja, lahko smo nekateri limfomčkarji kar veseli, ker imamo tako pogumne in požrtvovalne partnerje!

Helena, pogum, pogum in še enkrat pogum! Mi smo z vama!

Pozdravček za moža in objemček zate!

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

Helena, pozdravljena.

Tudi moj sin je imel kemoterapije. Odzival se je zelo različno. Vendar mu je bilo nekaj prvih KT bolj slabo kot pa potem proti koncu. Mislim, da je slabše prvi, drugi dan, potem pa se umiri. Občasno je tudi doma vzel tablete proti slabosti, “Kitryl” mislim da. Pazila sem, da sem mu pripravila tisto hrano, ki si jo je poželel, in to dokaj hitro, da ga apetit ni minil. Boljša je hrana, ki nima zelo močnih vonjav. Pomembno se mi zdi, da je v drugem prostoru, kjer se kuha, ker njemu je vonj po hrani šel grozno na živce.
Moram pa te potolažiti, da je res bilo z vsako kemoterapijo boljše, mislim da je prisoten tudi psihični faktor, saj je na začetku kup neznak in vprašanj, potem pa nekako stvari stečejo in postanejo bolj vsakdanje.
Le pogum!!

Anita

Živjo Kristina !

Res najlepša hvala za tako vzpodbudne besede!
A veš, da je danes že veliko bolje! Očitno, da je pomagala tableta proti slabosti (včeraj ni zaleglo, ker je vse pobruhal).

Tudi meni je odleglo.

Jezerškova mu je predpisala 4 cikle, kar pomeni 8 x na kemo.

Tako kot si rekla: pogum, pa bo šlo!!!

Upam, da se kaj vidimo!

Helena

Helena, računaj da naj bi bil občni zbor društva zadnji četrtek v oktobru… tako nekako planiramo. Dobili boste itak pisna vabila po pošti. In če ne prej, se takrat vidimo. Če bo tvoj dragi ravno na terapiji ali pa nekaj dni po njej, pa vsaj ti pridi. Kot vem, bo imela predavanje najverjetneje tudi Jezerškova. Bo kar pestro.

Držta se oba!

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

New Report

Close