Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Slabost, omotica in švohost… že 3 mesece

Slabost, omotica in švohost… že 3 mesece

Pozdravljeni,

od Junija meseca me spremlja slabost.. Opravil sem kontrolo pri splošnem zdravniku, ki mi je na blatu našel helikobakter.. Jemal sem vse predpisane tablete nakar je bilo nekaj časa vredu potem pa spet, slabost, napihnjenost, omotica in tiščanje v trebuhu… Imam tudi trižilno koronarno bolezen vendar ko sem imel predtem težave je bila bolečina v prsih pri pulzu nad 140 udarcev.. sedaj pa sem bil s kolesom kjer sem dosegel tudi 150 udarcev brez težav.. Nekako me sedaj bega ali je omenjena slabost lahko spet posledica kakšne baketrije v želodcu ali se morda spet zapira kakšna koronarka?!? kaj priporočate oziroma svetujete da opravim?

Spoštovani

Glede na vašo zdravstveno anamnezo in trenutne simptome obstaja več možnih razlag za vaše stanje.

Ponavljajoča se okužba s H. pylori: možno je, da začetno zdravljenje ni popolnoma izkoreninilo okužbe s H. pylori. Ta bakterija je lahko odporna in ponovna okužba ali nepopolno zdravljenje lahko povzroči ponoven pojav simptomov.

Druge bolezni prebavil, kot so gastritis, peptični ulkusi ali funkcionalna dispepsija, lahko prispevajo k vašim simptomom. Ta stanja se lahko pojavijo neodvisno ali kot posledica okužbe s H. pylori.

Čeprav lahko vadite brez bolečin v prsnem košu pri povišanem srčnem utripu, je pomembno omeniti, da se koronarna bolezen lahko kaže na različne načine. Simptomi, kot sta omotica in pritisk v želodcu, so lahko povezani s srčnimi težavami ali zmanjšanim pretokom krvi med naporom. Pomembno je vedeti vašo starost, ali ste že imeli kakšen poseg na koronarkah, kako ste prišli do omenjene diagnoze bolezni koronark?

Kronična bolezen lahko povzroči anksioznost ali s stresom povezane prebavne simptome, ki lahko posnemajo telesne bolezni.

Svetujem spremljanje simptomov in če se stanje ne izboljša, obisk zdravnika, kajti potrebne bodo dodatne preiskave.

Čeprav opisani simptomi niso tipični za koronarno bolezen, mogoče bo treba opraviti obremenitveno testiranje. Namreč občasno je prisotna atipična/tiha angina t.j. brez bolečin čeprav je na EKG možno videti ishemijo miokarda.

LP

New Report

Close