Pozdravljeni! Stara sem 23 let, veliko sem se ukvarjala s športom in to pred nekaj meseci opustila. Občasno kadim travo in nazadnje sem po lastni neumnosti eksperimentirala z butilenom prejšnji teden v sredo, ne prevelik odmerek.
Pred nekaj meseci so se mi pojavile povečane bezgavke pod pazduhami, ki ostajajo enake velikosti, kot grah.
Pred nekaj dnevi (sobota) sem se zbudila s slabostjo, ki je trajala dokler nisem nečesa spila/pojedla. Sedaj se mi slabost pojavlja konstantno, dokler nečesa ne zaužijem, vrne se čez kakšne pol ure. Nisem noseča. V prsnem košu pogosto občutim tiščanje, včasih je občutek hladilen, kot da bi na tistem mestu bil mentol bombon. Pojavlja se v liniji srca, pod rebri čutim bolj ščipanje. Tišči me v želodcu, drobovju, na mestu jajčnikov, gre za kratke senzacije, ki se lahko naslednji trenutek pojavijo na drugem mestu. Redkeje se pojavi močan utrip na mestu trebuha, takrat imam občutek da me preplavi vročina in jasno čutim trebušno arterijo. Vsi ti občutki so dovolj šibki, da nanje pozabim če kaj počnem, me pa resno zasekira ko sem pri miru.
Se lahko spomnite možnih vzrokov?
Za dodatne informacije prosim vprašajte, hvaležna bom za strokovno mnenje.
Pozdravljeni!
Niste mi napisali koliko časa že kadite travo, saj se zaradi nje lahko pojavijo stranski učinki kot je glavobol, slabost, tresenje, težave spljuči, zmanjšan apetit, slbši pretok krvi skozi možgane. O stranskih učinkih butilena vem zelo malo. Lahko gre za palpitacije, težave z dihanjem, slabos. Lahko povzroča hladilni občutek v področju žrela. Palpitacije in nenavadne senzacije se lahko pojavijo tudi ob bolezni ščitnice. Ne znam si razložiti povečanih bezgavk z vašimi težavami. Tudi vse težave, ki jih opisujete, so zelo nenavadne, tako da so mi na misel prišle le te stvari, ki sem jih napisala.
Lp,Nataša Smrekar