Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Kajenje Slabost in Vrtoglavica

Slabost in Vrtoglavica

Pozdravljeni,
kaditi sem začela pred približno mesecem. Po vsakem cigaretu se mi vrti, ratam mehka, pojavi se slabost. Zanima me, ali se to v začetku kajenja pojavlja pri vseh ljudeh in se telo ščasoma navadi, ali je problem samo v meni?

Nikotin je izjemno močan strup. V tobaku je prisoten zato, da pomrejo škodljivci, ki želijo jesti to rastlino. Zato se nikotinu tudi reče insekticid. Zato tliko slabosti, ki so posledica zastrupitve z nikotinom. Kot na vse ostale strupe se tudi na nikotin telo sčasoma navadi Število vrtoglavic se zmanjšuje, nikoli pa ne popolnoma pojenja. Vsake toliko se tudi pri večletnih kadilcih zgodi, da jim po cigaretu začne delati slabo in, da se jim začne vrteti.
Hkrati se pa človeku zgodi, da se z nikotinom zasvoji. S stališča zasvojenosti je zasvojenost s kajenjem (nikotinom) na nekakšen način podobno zasvojenosti s heroinom, krivulja uspešnosti odvajanja v obdobju dveh let je enaka za kadilce in narkomane. Po drugi strani se pa često dogaja, da večletni abstinenti od kajenja spet zapadejo v zasvojenost, saj je kajenje tako prisotno, da se bivši zasvojenec pogosto srečuje z njim.
Srečno s kajenjem. Jaz sem nehal. Če se boš še malo razgledala po forumu boš našla precej prilepljenih linkov do zelo poučnega gravida, ki ti bodo preecj bolj poglobljeno razložili tvoje vprašanje.

Drugi se otepajo s problemi prenehanja s kajenjem, ti pa se ukvarjaš s problemom začetka s kajenjem! Namesto hvaležnosti dobremu Bogu, da ti je poslal te simptome, pa po vsej sili rineš v to težko prigarano odvisnost in potem zopet problem čez nekaj let; kako ven iz tega, vendar mi verjemi takrat bo še stokrat hujše! Tudi tebi predlagam, da si prebereš knjigo Allena Carra; Končno nekadilci…..!

New Report

Close