Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) slabost in tiščanje v želodcu

slabost in tiščanje v želodcu

Pozdravljeni,

en teden nazaj sem pojedla nekaj suhih sliv (cca. 5) in po približno pol ure me je v črevesju močno “zašraufalo”, imela sem prav krče, napenjalo me je in potem sem imela tudi močno drisko. Po tem se je vse umirilo, vendar sem naslednji dan začutila slabost v želodcu, kot neke vrste nalogdje, tiščanje. Pojavile so se mi tudi rahle bolečine v križu, pogosto sem morala na stranišče (mala potreba), tako da sem posumila, da je kaj narobe z ledvicami ali mehurjem. Šla sem na preiskavo urina, ki pa je bil povsem bp. Slabost in tiščanje v želodcu pa se še kar nadaljuje. Ker imam občasno tudi pekoč občutek v žlički, sem v lekarni kupila Ranital in ga zdaj jemljem tretji dan. Občasno je boljše, popoldne pa se ta slabost spet pojavi. Včeraj sem potem zvečer tudi bruhala. Večkrat dnevno grem tudi na veliko potrebo, pri čemer imam vetrove, blato pa je bolj mehko. Kaj bi to lahko bilo? Ali je nujno, da se oglasim pri osebni zdravnici? Kaj svetujete? Pazim pri hrani, ne pijem nič mrzlega, nobenega alkohola, kave, nobenih preveč začinjenih jedi, slabost pa kar traja. Stara sem 36 let.
Hvala že vnaparej za odgovor.
Tina

Ker se je vse razvilo na hitri, je najbolj verjetna infekcijska driska. To pomeni, da ste se okužili z bacili, ki povzročijo drisko. Vse, kar že počnete, pomaga in sodi v simptomatsko zdravljenje. Lahko vzamete še kak probiotik.
Če težave čez vikend ne bodo minile ali se celo stopnjujejo, vam svetujem, da greste k zdravniku na pregled. Na tak hiter način se seveda lahko začne cela vrsta neinfekcijskih bolezni prebavil.

Lep pozdrav! M.Š.Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close