Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca slabost in driska

slabost in driska

Prav lepo vas pozdravljam in pravim hvala za takšne ljudi, ki še radi pomagajo / forum, zdravniki…)
Moj problem je sledeči:
Pred 20 dnevi sem verjetno od vnuka dobila virusno prehladno obolenje, ki je trajalo kar 14 dni ( kljub antibiotikom, ni bilo bolje, zato smatram, da je bil virus) Nato je vnuk začel bruhati in driskati. Čez tri dni je začela jamrati hči, da ji je slabo in da ima drisko. No v soboto mi je bilo cel dan slabo, ponoči sem bruhala ( po 2o-tih letih) bilo je zelo hudo, sedaj pa imam že od nedelje zelo hudo drisko, da me res že vse boli / je remena-kašasta/ sploh se mi ne ustavi) in pa tudi občasno mi je še slabo, pa tudi apetita nimam. Kaj naj storim, da bi mi bilo bolje, ker sem tega že res sita in bi šla rada delat.Hvala vam za odgovor.

Pozdravljena!
Glede na potek dogodkov pri vas doma gre pri vaših težavah verjetno za okužbo. Tudi tu so povročitelji verjetno virusi in tu ne morete storiti kaj dosti, da bi ozdraveli pre. Diete načeloma ne skrajšajo bolezni, po lastnih izkušnjah pa se da z njimi manj časa preziveti na stranišču. Domača zdravila kot so kokakola, jedilna čokolada, jabolka, kamilice…. zadeve ne pozdravijo. Sicer ni tu nič narobe, če kakšen dan ne jeste, pomembno pa je, da zaužijete dovolj tekočine (voda, čaj, …). Koliko časa bo trejelo lahko vsaj okvirno sklepate po trajanju tega pri hčeri in vnuku.
Vaše težave so možne sicer tudi zaradi antibiotikov, a če prav sklepam, jih že nekaj tednov ne jemljete.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

pozdravljeni!
Meni je že slabo 5 dni in zadja 2 dni imam rumenkasto drisko (samo en dan samo bruhala).Te dni nimam nobenne volje ne do hrane ne do ničesar.Zanima kako naj to odpravim?Že v naprej se zahvaljujem za vaš odgovor

Pozdravljeni!
Še najpogostejši razlog je okužba, pozdravi se samo, na hitrost okrevanja kaj dosti ne morete vplivati….pomembno je predvsem, da zaužijete dovolj tekočine, dobri pa naj bi bili načeloma v nekaj dneh.
Lep pozdrav!

Pozdravljeni
Pred tremi dnevi sem po športni aktivnosti začutil slabost. Sprva sem mislil, da je od prevelikega napora ali pa da sem pojedel nekaj napačnega (pica). Ponoči sem imel drisko, od takrat pa se driska pojavlja do 10x na dan (manjše količine). 2 dni se prehranjujem le s bobi palčkami, prepečence, albert keksi, pijem vodo in jem tablete Linex. Kaj naj storim?
V naprej se vam zahvaljujem za Vaš odgovor

Pozdravljeni!
Pri driskah večinoma ni možno storiti kaj dosti več, kot nadomeščati zadostne količine tekočin in elektrolitov (če govorimo o domačih in ne potovalnih driskah) in običajno minejo same v nekaj dneh. Če so ob tem dodatne težave, bolečine v trebuhu, splošna prizadetost…. morate seveda k zdravniku.
Lep pozdrav

New Report

Close