Najdi forum

Spoštovani!
Upam, da mi boste lahko pomagali, ker imam res grozen problem.
Stara sem 17 let (gimnazijka) in že približno 10 mesecev me spremlja neprijetna slabost. Sprva se je začela pojavljati zaradi stresa v šoli, vendar tudi ko se je stresno obdobje prenehalo je slabost ostala. Nadaljevala se je zjutraj, ko sem se peljala z avtobusom v šolo, potem tudi v šoli, sedaj pa jo imam skoraj vsak dan. Vem, da je to v moji glavi, kajti preiskave so potrdile, da sem popolnoma zdrava. Vseskozi mislim, da bom bruhala (v šoli, v trgovini,…), zato imam seboj vedno vrečko in tablete. Najbolj hecno pa je, da teh 10 mesecev sploh nisem nikoli bruhala, torej je res samo v moji glavi. Pomaga mi le, da popolnoma pozabim na slabost in se vživim v neko stvar (gledanje TV, šport). Bolje se počutim tudi doma, saj imam nek občutek varnosti, da imam blizu WC, v primeru bruhanja. Ponavadi me poleg slabosti spremlja tudi potenje rok. Najtežje mi je bilo v šoli, saj se sploh nisem skoncentrirala na pouk, ampak sem vseskozi gledala na uro, kdaj bo odmor, in ko je zvonec zazvonil je slabost čudežno izginila. Tako, da sem komaj čakala počitnice in upala, da se bo ta mora končala, vendar je vse huje, saj nenehno mislim samo na to. Podobno je tudi v trgovinah, restavracijah, knjižnici,.. Prenehala sem hoditi ven, saj že vnaprej vem, da mi bo slabo. GROZNO Moje življenje je postalo nočna mora. Predvsem me je strah, kako bo to vplivalo na moje učenje, saj v šoli zelo težko poslušam razlago, torej se bom morala toliko več naučiti doma, kar pa bo spet povzročilo stres. Do sedaj sem bila odličnakinja in bi rada tako tudi nadaljevala, vendar res ne vem kako premagati to slabost.

V upanju, da mi boste pomagali, se vam že vnaprej zahvaljujem.
Lep pozdrav.

Spoštovana Kiara,
vaše bruhanje oziroma siljenje nanj je le simbolični izraz ezadovoljstva in neustrezna oblika protesta zoper njegove vzroke.Potrebujete z nmedikamenti podprto psihoterapijo, zato se brž oglasite pri psihiatru.

New Report

Close