pozdravljeni
Meni se je pa v 40 dneh že tretjič ponovila nenormalno slabost,prej za dva-tri dni,enkrtat tudi z drisko, zdaj pa traja že od ponedeljka. HUjšam (že tako sem suha)ker čim nekaj pojem mi je še bolj slabo.
V isti hiši je imel isto tudi oči-dvakrat in enkrat mami.
Do zdaj se nisem kaj dosti sekirala ker sem menila da je pač neka viroza,zdaj sem pa začela razmišljati vse mogoče,kaj je narobe z mano.
Ali vam je znano da razsajo letos kakšni čudni ponavljajoči se virusi ali pač moram na kake preiskave da se ugotovi kaj se dogaja. Na gastroskoipiji sem bila kake 3 mesece nazaj(zaradi takratne bolečine pod desnim rebrnim lokom,ki se seli v hrbet) pa je bilo vse ok.tudi na uz trebuha je bilo vse ok,vendar bolečina se občasno še vrne.
Spoštovani!
V zimskem obdobju je precej virusnih prebavnih motenj. Če se v nekaj dneh stanje ne izboljša, vam svetujem, da obiščete zdravnika, saj lahko gre za bakterijski vzrok in je to pomembno tako za zdravljenje kot za nalezljivost za druge. Zato vam svetujem pregled.
LP, Marija Š. Gašperšič
hvala za odgovor
bila sem pri infektiologu kjer so mi pogledali kri in slikali pljuča,vendar je vse ok.meni je pa še vedno slabo,Po hrani me črviči po trebuhu i sledijo vetrovi, zjutraj še najbolj dokler ne grem na veliko potrebo. Blato se mi zdi je normalno.
Ali bi bilo smiselno na kolonoskopijo ali je to lahko le posledica viroze?
Spoštovani,
jaz vas ne bi napotila na koloskopijo nzaradi takih težav, kot jih imate. Simptomi zaradi viroze lahko počasi v nekaj tednih izzvenijo. Če v približno 4 tednih ne bo dobro ali se pojavijo dodatne hude težave, je potrebna kontrola.
LP, Marija Š. Gašperšič
Ker imam tudi jaz vprašanje povezano s slabostjo, sem se priklopila kar na to temo v upanju, da mi odgovorite. Jaz se soočam s celodnevno slabostjo zadnja dva tedna, ki je podobna tisti slabosti, ki sem jo imela med nosečnostjo in jo lahko sproži že sam vonj hrane, ki me je tudi motil med nosečnostjo (npr. ocvrta hrana, vonj citrusov …). A noseča nisem. Bruhala nisem niti enkrat, driske nobene, apetit nespremenjen, občutek sitosti nastopi že po zaužitju majhne količine hrane (prej ne), nobenih bolečin v trebuhu.
Sploh ne vem, kako resno naj jemljem te slabosti in če (ter kdaj) so zadosten razlog, da obiščem svojega osebnega zdravnika. Prosim za nasvet.
Spoštovani,
slabost ali siljenje na bruhanje je nespecifičen simptom, ki spremlja tako različne vzroke, da ne bi rada na splošno ugibala. Če ne mine, če vas prebudi ponoči, v par tednih le pojdite k zdravniku in se posvetujte.
LP, Marija Š. Gašperšič
Pri zdarvniku sem dobila nolpazo 40 g in po štirih dneh jemanja,ena zjutraj ena zvečer ni nič bolje. Začel me je boleti še želodec.včeraj me je spet bolelo pod desnim rebrnim lokom in zadaj v hrbtu.Slabo mi ni edino ko jem,vendar po jedi se kmalu spet vrne.
Zvečer me občasno tudi trese,kot kaka mrzlica. Če imam vneto želodčno sluznico ali rano,kdaj bi se po nolpazi moralo pokazat izboljšanje.
Na preiskavi krvi je bil pa edino malo povečan bilirubin,ostalo pa ok.Ali naj grem na gastroskopijo ali morda uz trebuha.
havala in lp
Spoštovani,
zdravilo Nolpaza pomaga pri vnetju sluznice želodca, dvanajstnika, zdravi ulkuse, refluksno bolezen požiralnika, in sicer učinkuje v nekaj dneh! Če vas je po njem šele začelo boleti v želodcu, najprej naredite ultrazvok trebuha za izključitev žolčnih kamnov, šele nato druge preiskave, mogoče tudi gastroskopijo. Poskusite z dieto, kot bi imeli žolčne težave, od zdravil lahko poskusite z Iberogastom ali Herbion kapljicami. Vsekakor je potrebno s preiskavami najti vzrok vašim slabostim in bolečinam in ga odpraviti.
LP, Marija Š. Gašperšič
V sredo imam uz trebuha. Če zopet ne bo nobenih posebnosti,me zanima ali obstajajo kake bolezni žolča,slinavke ki se ne vidijo na uz.Kakšne preiskave mi še svetujete. Moj osebni zdravnik namreč več ne ve kam bi me napotil in meni da je vse psihično da potrebujem antidepresive???Na njegovo pobudo sem jih jedla 1,5 mesca vendar ni bilo nobene spremembe na bolje,edino slabost se je pridružila bolečini pod rebri,ki seva nazaj v hrbet.