Najdi forum

Slabost

Pozdravljeni!

Velikokrat prebiram vašo stran, vendar podobnega primera še nisem zasledila. Stara sem 33 let in že kakšnih pet let opažam, da se mi pri hitri spremembi višinske razlike pojavi vrtoglavica in slabost. To se mi je najprej pojavilo pri turnem smučanju, vendar temu nisem pripisovala velike pozornosti, ker sem mislila, da sem si s hladno pijačo “prehladila” želodec. Če ne odneham in z aktivnostjo nadaljujem, moram bruhati in se vsa tresem, dobesedno sem brez moči, potem pa nekaj pojesti in počasi je čez kakšno uro vse vredu. Sedaj pa se mi to dogaja tudi na urejenem smučišču, ko ni nobenega pretiranega napora, vendar ne vedno. Včasih se lahko smučam ves dan brez problemov, včasih pa že po prvi vožnji čutim slabost, ki se začne v glavi in z vsako vožnjo je slabše. Zgodilo pa se mi je tudi že v hribih, da sem imela pri hoji navzdol popolnoma enake probleme pri hitri izgubi višinske razlike. Ta stvar me je začela že rahlo motiti, ker se pač v družini vsi ukvarjamo s športom in me je vsakič strah, kaj, če mi bo spet slabo. Sama menim, da kakšnih večjih zdravstvenih težav nimam in obiščem zdravnika, ko je res nujno. Le kakšnih pet let nazaj sem imela sum na borelijo, vendar me takratna zdravnica ni hotela dati na preiskave, dobila sem le antibiotik amoksiklav in so se bolečine v sklepih in vranici nehale, na ultrazvoku pa so ugotovili povečano vranico, vendar so mi dejali, da je to lahko že ves čas in temu nihče ni posvačal pozornosti. Edino kar še opazim, so v jeseni bolečine v kolenih, ki pa trajajo približno dva meseca, potem pa ponehajo, takrat tudi čutim, če se prepognem levo, da je vranica povečana, vendar me to ne moti. Imam tudi povečane bezgavke po levo pazduho. Moram še reči, da sem o tem problemu govorila s svojim osebnim zdravnikom, vendar ni prišel do nobene ugotovitve, kaj bi bilo narobe. Ali pa sem bila jaz premalo vztrajna. Bi mi mogoče vi vedeli svetovati ali če ste kdaj imeli podoben primer, kaj naj naredim oz. če je potrebno na kakšne preiskave.

Spoštovani!

Na take znake, kot jih imate vi, je zelo težko dati zadovoljujoč odgovor. Seveda lahko tudi borelioza povzroča podobne težave, vendar je nenavadno, da bi bilo to povezano z določenim tipom obremenitev. Da bi se izognili vsakršnemu sumu, da imate res boreliozo, vam lahko naredijo ustrezne teste (brez skrbi: teste posebej plača ZZZS, ne tako kot mnoge druge preiskave, ki gredo iz proračuna zavoda). Prav bi bilo tudi dognati vzrok za povečane bezgavke pod pazduho. Vsekakor bo potrebno do zdravnika.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni,

pri iskanju odgovora sem naletela na tole temo. Enake težave imam tudi sama. Pri smučanju mi je slabo, če nekaj časa počivam na določeni višini (pol ure) je bolje, ko se spustim v dolino, zopet slabost. Prvič se je to pojavilo pred nekaj leti, letos na smučanju pa je bilo prav nevzdržno.
Po jemanju tablet proti slabosti (nekakšne homeopatske tablete) se je počutje rahlo izboljšalo, a ne povsem. Razen piskanja v ušesih in občasnih glavobolov nimam z zdravjem nikakršnih težav. Piskanje in glavoboli so se pojavili pred 6 leti, ko sem dobila močnejši udarec v glavo. S tem sem se navadila živeti, sprašujem se le, ali ima to kako povezavo s slabostjo.

Hvala,

LPKatja

Spoštovani!

Imate precej nenavadne težave, ki jih težko razložim. Ne bi povezoval s preteklo poškodbo. Mogoča razlaga bi bila, če bi se vam pri tem zamašil prehod med žrelom in srednjim ušesom – evstahijeva cev – kar bi lahko povzročilo npr. šumenje, piskanje, ev. vrtoglavico in potem tudi slabost. Same izolirane slabosti pa ne znam pojasniti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close