slabokrvnost
Jaz imam isti problem že kakšnih deset let. Stara sem pa 23 let. Bila sem na vse mogočih preiskavah, pa mi niso ugotovili nič posebnega oz. je vse v redu. Stalno sem bila na tebletah, pomagale so mi pa te zadnje, ki sem jih jedla, ki sem jih morala zraven recepta še plačati. V glavnem, zamenjala sem troje različne tablete za zdravljenje anemije. Sedaj se mi je stanje nekoliko normaliziralo – približno eno leto. Sedaj hodim na pregled vsake pol leta pa imam zmeraj malo znižano železo. Dobim eno škatlico tablet, potem je pa spet bolje.
Meni hrana na žalost ne pomaga zelo veliko, ker imam slabe zaloge železa. Se pa železo najbolje absorbira s C vitaminom. Veliko železa je v vsej zeleni zelenjavi, leči, oreščkih, jajcih, sezamu in seveda temnem mesu. Ja, pa drobnjak ga ima tudi zelo veliko. Drugače pa tudi vse jagodičevje v kombinaciji skute pa sezama, npr. jagode.
Če vso to hrano dobro skombiniraš in kuhaš določene recepte, potem se ti zna kri popravit, samo moraš res ustrajati.
Želim ti veliko uspeha pri zdravljenju!
Pozdravljena,
Pred približno štirimi leti sem bila tudi jaz zelo slabokrvna. Predpisali so mi dvojne tablete in injekcije (imen se več ne spomnim). Po šestih tednih jemanja ni bilo nobenega izboljšanja. Poslali so me na UZ trebušne votline (izvid bp), na gastroskopijo (izvid bp), kolonoskopijo sem odklonila. Zakopala sem se v knjige in ugotovila, da mi utegne pomagati tudi kaj domačega, naravnega. Ves naslednji mesec sem jedla naslednja živila :
Korenjev sok, sveže pripravljen v sokovniku na centrifugo. Ta sok je zelo zdravilen, saj je molekula korenčkovega soka analogna molekuli krvi (vir : “Sveži zelenjavni in sadni sokovi”, avtor : Norman W.Walker, str. 45). Vsak dan pol litra !
Sok rdeče pese,ravno tako sveže pripraljen v sokovniku. Ker je ta sok izjemno močen, začneš s pol dcl (piješ po žličkah) in potem količino počasi povečuješ do dveh dcl – vsak dan !
Lignji, kuhani, pečeni, na žaru, enkrat na teden.
Konjsko meso – manjši zrezek ali pa jetrca, enkrat do dvakrat na teden.(Sem pa potem kasneje kar nekajkrat slišala, da se je veliko slabokrvnih ljudi pozdravilo samo s konjskim mesom oz.konjskimi jetrcami. Dobro pri tem je tudi to, da za izboljšanje krvne slike ni potrebo pojesti velikih količin ampak zadošča že malo kvalitetnega mesa.)
Suhe marelice, suhe slive in nekaj rozin namesto sladkarij.
Naslednji izvid krvi (po enem mesecu) je bil brezhiben.
Mogoče je malce težko, če ne maraš pese ali pa npr. konjskega mesa, ampak se prepričaš, da je to vseeno boljše kot pa kup tablet in injekcij, ki itak ne pomagajo.
Upam, da ti bo zgornji “recept” pomagal tako kot je meni.
Vso srečo in veliko dobrega ti želim.
LP
Mojca