Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo Slabokrvnost

Slabokrvnost

Pozdravljeni,
ocitno nam je nekaj ponagajalo, da niste dobili mojega sporocila….
Ze vec klot eno leto se borim z hudo utrujenostjo. Neprestano sem utrujena, vrti se mi, vmes imam napade tesnobe, tezko se koncentriram, oci imam tezke, v oceh in nosu imam pekoc in suh obcutek…..Pritisk imam ponavadi zelo nizek. Zadnje case imam velikokrat tudi pekoce blato.
Bila sem pro zdravniku, izvid prilagam v prilogi, ta mi je ugotovil pomanjkanje zeleza in majhno slabokrvnost. Dva meseca sem jemala tablete Ferrogradumet in stanje se mi je popravilo. Kljub tej terapiji se moje pocutje ni izboljsalo.
Sem mama 3 letnega otroka in od poroda naprej je moje pocutje vsako leto slabse.
Prehranjujem se relativno zdravo, ne kadim, ne uzivam mamil, alkohol pijem zelo redko in zelo malo….
Zjutraj sem zacela piti vodo s sodo in limono. To naj bi pomagalo pri zakisanosti telesa…
Sprasujem sem ali sem utrujena od stresa ali imam depresijo ali slabokrvnost, pomanjkanje zeleza…? Ko sem bila pred 2 letoma pri zdravnici, mi je ta predpisala antidepresiv, ki sem ga jemala eno leto, a mi ni nic pomagalo. Sem bila samo se bolj utrujena in zato sem nehala jemati zdravila.
Kaksno je vase mnenje o mojem pocutju? Kaj mi predlagate?
Ze v naprej se vam najlepse zahvaljujem za odgovor.
Lep pozdrav.
S.

Spoštovani!

Zakisanost oziroma pomanjkanje mineralov, je že lahko eden od vzrokov za slabo počutje.Ker se vam stanje slabša od poroda, so vzrok lahko tudi hormonske motnje (predvsem pomanjkanje progesterona).
Nič niste napisali o stanju črevesja, saj je tam pogosto izvor marsikatere težave.Predlagam, da si pobrskate po forumu, kaj predlagamo za pravilno črevesno floro. Veliko pozornost polagamo tudi na stanje zob – predvsem gre za mrtve zobe in amalgamske zalivke (posledica je zmanjšana vitalnost organizma).
Smiselno bi bilo, da naredite 2-3 mesečno kuro z B kompleksom ( s tem nahranite živčni sistem).

Upam, da sem vsaj malo pomagala. Če se sami ne boste znašli, bi bil smiselen pregled pri celostnem terapevtu.

Lep pozdrav!

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Pozrdavljeni
Sem kronicno utrujena. Imam endometriozo, nihanja razpolozenja in bolecine v trebusni votlini. Maja letos je bila vrednost vitamina b12 94,96. Kako naj si pomagam? Eritrociti so 3,8. MCV je 96, MCH pa 33. Zelezo 19,4, feritin pa 13,42. Folna kislina 21,78. Ali bi morala biti zaskrbljena?
Hvala za odgovor!
Silvy

Spostovani!

Tezave, ki jih opisujete, so lahko posledica hormonskega neravnovesja in izcrpanosti.
Vzroki zato so razlicni – ce ste imeli daljse obdobje stresa, je crevesna funkcija sibka in dolocenih
nujno potrebnih substanc ne absorbirate. Natancne vzroke bi lahko ugotovili s celostnim testiranjem.

Svetujem vam kuro z dobrim preparatom B Complexa, za Feritin pa kuro z zelenjavnimi sokovi (recepte lahko najdete v knjigi Normana Walkerja – Sadni in zelenjavni sokovi). Izogibajte se sladkorju, zmanjsajte vnos ogljikovih hidratov, izvajajte tehnike za nevtralizacijo stresa – dihalne tehnike, meditacije, narava…).

Vse dobro!

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close