Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Slabo spanje v nosečnosti in sindrom nemirnih nog

Slabo spanje v nosečnosti in sindrom nemirnih nog

Iskala sem po netu in o tem je zelo malo napisanega …Počasi se približujejo zadnji tedni moje nosečnosti in težava je vedno večja , vedno slabše spim , zvečer grem utrujena spat , malo zadremam , potem pa se začne kalvarija , najprej wc, potem pa ne vem kako naj napišem nemirne noge, pač noge ne morem imeti pri miru , zraven kot bi imela neke mravljince po nogah in v kolenih , no kolikor sem brala znake predvidevam da je to to…
Ampak kaj lahko naredim… včasih še ob enih hodim po hiši , ker ne morem ležat :-((
Na dan zaužijem približno 600mg magnezija , pa eno kalcijevo tableto (od fidi meda )…
Ali lahko kaj naredim , stanje je enako ali se veliko gibam na dan , ali pa ne …
Pred nosečnostjo so te težave bile, ampak minimalne ..
Hvala za vaše mnenje….

Spoštovani,

v nosečnosti sindrom nemirnih nog ni tako redek in ga povezujejo s pomanjkanjem različnih snovi kot so kalcij, magnezij in železo. Glede na to, da kalcij in magnezij uporabljate v vsaj minimalnih odmerkih, bi morda uvedli še železov dodatek. Lahko si kupite tudi kak multivitaminski pripravek, ki ima poleg vitaminov še minerale in železo in je posebej sestavljen za nosečnice?

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close