Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija SlAbo sliši?

SlAbo sliši?

Spoštovani!

Imam 2,5 let starega sina. Z možem se nama že par mesecev zdi, da slabo sliši. Sprva sva mislila, da se malo “afna”, pa da kdaj mogoče tudi kaj načrtno presliši. Vendar pa vse pogosteje, če mu nekaj rečeš, vpraša: Kaj?, pa ponoviš in ponovno isto vprašanje. Sedaj pa sta me tudi moja starša vprašala, če morda slabo sliši? ( pa jima nisva nič omenjala najinih strahov). Tudi če ga od nekje pokličeš, pa te ne vidi, te včasih išče v drugi smeri. Drugače pa zelo lepo govori, tako da so mnogi, tudi zdravniki, presenečeni kako zelo lepo govori, povezuje stavke, …
Ali se da na kak način preverit, če dobro sliši? Do sedaj na sistematskih pregledih ni bilo posebnosti.

Že vnaprej hvala za odgovor in lep pozdrav

Seveda, Ferrari,
tudi pri tako majhnih otrocih se da preveriti sluh. Tudi sodelovanje ni potrebno, saj obstajajo tudi take preiskave (evocirani potenciali).
Povejte pediatru svoje strahove, pa vas bo napotil dalje (običajno k nevrologu pedaitru ali specialistu ORL).

Želim vam, da bi vaš otroček imel samo selektivno izgubo sluha. Veste, katera je to? Da sliši samo tisto, kar hoče 🙂

Nočka,
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close