Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje slabo se počutim

slabo se počutim

Pozdravljeni! Nisem vedela kam naj pišem, pa sem kar sem, ker malo sumim na ščitnico, mogoče se motim.
Sem stara 21 let in imam 2 otroka (2x cr, od zadnjega poroda je 14 m). Moje počutje se je skozi mesece po porodu slabšalo in boljšalo, ampak trenutno se počutim zelo slabo. Ves čas sem živčna, brez energije skozi celi dan, zaspana, brez motivacije za kar koli, skratka počutim se izčrpano. Imam dneve ko ne morem jesti in dneve ko se ”bašem” s hrano. Imam vsakodnevne glavobole – predel čela in omotice, ko se začne glavobol in/ali omotica, mi postane vroče nato pa me začne zebsti.Večkrat v grlu začutim srčni utrip in ta čas ko se to dogaja 1-2s ne morem zajeti diha, sem zadihana že ob manjšem naporu. Bi to lahko bila ščitnica? Mogoče kaj drugega? Seveda grem zdravniku, vendar sem naročena šele v četrtek. hvala in l.p.

Spoštovani!

Glede na slabo počutje in težave, ki ste jih navedli je potrebno izključiti motnjo v delovanju ščitnice.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

pozdravljeni,

imam dokaj podobne težave v počutju. Glede na to, kar sem prebrala o ščitnici ni dovolj, da se izmeri le TSH, ampak je potrebno preveriti tudi T4,73, saj tsh ni ‘dober’ pokazatelj. V kakšnih primerih si upravičen do bolj natančnega pregleda ščitnice. Namreč moja osebna zdravnica mi nikakor noče napisati napotnice oz. kpl. pregledati krvi? Pravi, da lahko le tsh in je to dovolj. Glede na prebrano, pa se s tem ne strinjam. Torej, mi preostane le samoplačniški pregled? Po drugi strani pa potem ne vem zakaj plačujem dodatno zavarovanje. Pa še eno vprašanje. Imam tudi vstavljeno mireno, ki pa jo bom naslednji mesec odstranila. Ali je sploh merjenje ščitnice sploh smiselno dokler je le ta vstavljena? V kakšnem primeru pa bi bila upravičena do hormonske slike preko napotnice?
Hvala

Spoštovani!

Raven TSH v serumu je najboljši posamezni parameter za opredelitev funkcijskega stanja ščitnice. Kadar so vrednosti TSH mejne, oziroma izven referenčnega območja normal, je potrebno določiti še pT4 in pT3.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close