slabo počutje
pozdravljeni!
sem 20 letni študent, ki je zapadel v krizo (v bistvu sem v tej krizi že precej časa, sedaj sem se odločil, da poiščem pomoč). Nerad govorim o depresiji, vendar brezvoljnost, ki me muči zadnji čas ne znam povezovati z drugim. Ne najdem motivacije za karkoli, četudi vem, da mi prinaša napredek. Zato me skrbi stanje na faksu, kot še marsikaj drugega. Mislim, da tukaj ne gre za klasično lenobo. Nezmožen sem razbijati stare navade, četudi vem, da bi jih za napredek moral. Sposoben sem narediti vse miselno racionalno, vendar, ko pridejo na vrsto dejanja pogosto zatajim. (npr. zagotovo je že kdo pisal o takem problemu, kot je moj, pa se mi ni dalo poiskati in se česa navaditi iz tega). Ker imam v življenju precej planov, bi rad odpravil to oviro, da bom z veseljem počel stvari, ki me zanimajo. Pogosto zapadem v introvertnost in mi je težko reči že dober dan cimrom. Zunanje dražljaje sprejemam zelo pasivno, tako, da sem dostikrat neodziven (npr. dober vic, čigar trik razumem in ga je objektivno presoditi za zelo dober vic, (vsi okoli se smejijo) nagradim le z nasmeškom, pa še to je iz vljudnosti- banalen primer). Popolnoma drugače razmišljam, ko sem dobre volje. Tiskrat sem zelo ekstraverten in zelo pomembno mi je, da je prisotno moje mnenje.
Torej zanima me, kako naj si pridobim voljo in motivacijo, da bom sposoben unovčiti moje potenciale in ideje.
Hvala. JANEZ (to ni moje pravo ime)
T.i. Janez pozdravljeni!
O vaših težavah glede motivacije in pomanjkanja volje smo na našem forumu že govorili. Predlagam vam, da zberete nekaj volje in pregledate sporočila, saj morda najdete tudi kakšen uporaben nasvet zase. V življenju praktično vsakdo zapade v obdobje žalosti, brezvoljnosti, ki sta lahko posledica nekega dogodka, stresa, bolezni ipd. torej racionalnega sprožilca, včasih temu ni tako. Pomembno je vzeti v obzir, kadar to obdobje traja dalj časa in v kolikor se brezvoljnost stopnjuje. Na primer pred enim tednom ste se še odpravili na kavo k prijatelju, danes tega ne zmorerete več, enostavno za to nimate volje. V takem primeru vam svetujem, da poiščete strokovno pomoč. Oglasite se pri svojem osebnem zdravniku, ki vas bo po potrebi napotil k strokovnjaku.
Ob pomoči vam sigurno lahko uspe uresničiti in unovčiti vse vaše potenciale in ideje.
LP
Petra
Forum je zaprt za komentiranje.