Slabo počutje zaradi zdravila Concor
Najprej sem jemala zdravilo Concor 2,5 mg kasneje so mi ga zvišali na 5 mg. Ta doza mi je odpravila ekstrasistole ,vendar mi je povzročila precej nevšečnosti.Večkrat na dan se mi je znižal tlak in zapirala so se mi ušesa v ušesih je bilo slišati pisk.Skratka vsesplošno nikakršno počutje z zaspanostjo vred.Zdravilo sem sama zmanjašala ponovno na 2,5 mg in upam da ne bo kaj narobe.V navodilih sicer piše ,da se dnevna doza lahko zmanjša ali poveča .če je to potrebno.Srce imam zdravo vsaj po 24 urnem merjenju ni bilo posebnosti.Zanima me ali lahko pričakujem kakšne nevšečnosti zaradi zmanjšanja doze?
Pozdravljeni!
Pri zdravilih, ki vplivajo na delovanje srce je vedno potrebno odmerek prilagoditi individualno. Tudi pri zdravilu Concor je napisano, da se zdravilo prilagaja glede na srčno frekvenco in uspeh zdravljenja.
Če ne jemljete drugih zdravil in če se pri odmerku 2,5 mg dobro počutite, verjetno ne bo nič narobe. Svetujem pa vam, da se dobro opazujete in se pri najmanjši spremembi na slabše posvetujete s svojim zdravnikom.
Če morda jemljete zdravila za zmanjšanje povišanega krvnega tlaka, je možno, da se tlak še dodatno močno zniža.
Želim vam dobro in stabilno počutje.
Nada Irgolič, mag. farm., spec.
Forum je zaprt za komentiranje.