Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija Slabo počutje, ki traja že dalj časa

Slabo počutje, ki traja že dalj časa

Lep pozdrav!
Preden se ponovno odpravim k zdravniku sem se odločila, da za vaše mnenje povprašam na forumu. Zadnje tri dni imam čudne bolečine v glavi – pravzaprav niso bolečine pač pa gre za neko stiskanje oziroma občutek kot bi hotela izgubiti ravnotežje. Ta bolečina nekako izgine če sem fizično aktivna ali če spim. Ponoči normalno spim. Sicer sem utrujena in potrebujem veliko počitka. Zdi se mi, da nobene stvari ne opravim dobro in predvsem, da se mi vse stvari kopičijo. Že daljši čas mi grozno izpadajo lasje. Pred začetkom poletja so me iz službe peljali na urgenco, ker mi je nenadoma zrasel krvni tlak in pulz. Po pregledu je zdravnica zaključila, da je pač to moj način odzivanja na stres. Ščitnični hormoni so bili v mejah normale. Pred pojavom bolečin v glavi sem resda imela zelo stresno obdobje (strokovni izpit), ki pa se je uspešno zaključilo. A je možno, da telo po takem obdobju pač tako odreagira? Seeveda me je strah in si postavljam raznorazne diagnoze od možganskih krvavitev do depresije, bolezni ščitnice,… Stara sem 26 let. Kaj menite, kater diagnozi so moji simptomi najbližji?
Hvala za odgovor.

Kaj pa protitelesa žleze ščitnice?

O tem nič ne vem. Predvidevam, da je za to potreben kakšen natančnejši pregled. A lahko prosiš zdravnika za prgled le-teh?

Lepo pozdravljena!

Ko preverjajo ščitnične hormone, ponavadi preverijo tudi protitelesa, kar pa ni obvezno. Lahko povprašaš svojo osebno zdravnico kakšne preiskave so ti naredili in če ta preiskava manjka, seveda se lahko naredi še to. Vztrajaj pri tem, da te detaljno pregleda in če je potrebno te napoti k tirologu. Ne takoj misliti na najslabše variante, kajti napogosteje simptomi izgledajo slabši kot je bolezen sama.

LP

Gordana ******* Upanje je nekaj mehkega, kar se spusti na dušo in zapoje melodijo brez besed. Nikoli ne obmolkne in najslajše zveni ob nevihti. (Emily Dickinson)

Pridi na
Lp, S.

New Report

Close